Fetiţă de 40 de zile, în comă la un spital din Italia. Medicii au găsit urme de metadonă şi cocaină în organismul micuţei

De Larisa Andreescu.
Publicat: 16.03.2021, 22:55.
Actualizat: 16.03.2021, 23:06

O fetiță de numai 40 de zile a ajuns într-un spital din Italia în comă. Medicii au găsit în analizele bebelușului urme de metadonă și cocaină.

Bebeluş

Fetiţă de 40 de zile, în comă la un spital din Italia

Shutterstock

Ajunsă în comă în urma unui stop respirator la spital, în analizele fetiței de numai 40 de zile s-au găsit metadonă și cocaină, conform La Stampa. Poliția din Lucca, pe baza elementelor adunate, a început cercetarea mamei.

Copilul a ajuns la spitalul din Lucca, adus de părinți, pe 11 martie și a fost apoi transferată la Pisa. Analizele au relevat o rată de metadonă egală cu 1,644 ng / ml și cocaină de 74 ng / ml.: „E clar că, în fața unor cifre atât de mari, i-a fost administrată metadonă”.

Fetița, încă internată în spital, a fost și intubată într-o primă fază. Acum respiră singură, potrivit mediafax.

Au fost găsite droguri în organismul bebeluşului

Examinările la care a fost supusă imediat nu au arătat modificări care să sugereze o posibilă cauză și nici „nu au existat elemente vizibile atribuite unor eventuale evenimente traumatice”. Apoi, „în urma investigațiilor efectuate de anchetatori, nou-născutului i s-a efectuat analiza urinei în căutarea drogurilor”.

Părinții, doi tineri, au declarat că au găsit-o pe fetiță în pat respirând greu și din acest motiv au dus-o la spital. Din investigațiile efectuate, anchetatorii au aflat, de asemenea, că mama nu alăptează bebelușul.

„Pe baza elementelor de investigație, mama nou-născutului este investigată”, au spus anchetatorii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.