Antena Meniu Search
x

Galerie foto Fetiţa de 7 ani a unui pompier din Miami, găsită moartă sub dărâmăturile blocului prăbuşit. Mama, mătuşa şi bunicii, încă dispăruţi. Bilanţul a ajuns la 22 de morţi

Bilanţul, încă provizoriu, al prăbuşirii blocului de locuinţe din Florida a ajuns la 22 de morţi, după ce încă patru corpuri neînsufleţite au fost scoase de sub dărâmături. Printre ele s-a aflat şi fiica de şapte ani a unui pompier care participă şi el la căutări. Mama, mătuşa şi bunicii fetiţei sunt încă dispăruţi. Numărul persoanelor dispărute a fost redus la 126 după ce s-a aflat că unele sunt în viaţă, deoarece nu erau acasă în momentul tragediei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.07.2021, 10:54

Vezi și

Fiica unui pompier din Miami, în vârstă de șapte ani, a fost găsită moartă sub dărâmăturile condominiului prăbușit, au declarat vineri oficialii, în timp ce numărul oficial de morți din Miami a crescut la 22 de persoane.

Două cadavre au fost recuperate peste noapte, inclusiv fetiţa, și alte două persoane au fost găsite vineri, în timpul zilei. Primarul județului Miami-Dade, Daniella Levine Cava, a declarat vineri reporterilor că recuperarea corpului fetei în timpul misiunii de salvare peste noapte a fost dificilă pentru personalul de salvare.

"Este de la sine înțeles că fiecare seară a fost extrem de dificilă pentru toată lumea și în special pentru familiile care au fost afectate", a spus Levine Cava. „Dar noaptea trecută a fost deosebit de diferită. A fost cu adevărat diferit și mai dificil pentru primii care au ajuns la faţa locului. Aceste persoane plătesc o taxă enormă în fiecare zi pentru această tragedie şi vă rog să îi păstraţi pe toţi în gândurile şi rugăciunile voastre".

126 de persoane rămân neidentificate

Levine Cava a spus că numărul persoanelor care nu au fost identificate este de 126, în scădere față de cifra anterioară de 145. „Când detectivii au reușit să ajungă și să verifice persoanele în cauză, am descoperit că există mai mulți membri ai familiei care locuiau, dar nu erau atunci în clădire și acum le putem marca ca fiind în siguranţă. Aceasta este o veste foarte, foarte bună. Este vorba de 188 de oameni”, a menţionat primăriţa.

Oficialii s-au pregătit și pentru efectul potențial al uraganului Elsa care se apropie, primul uragan din sezonul furtunilor din Atlantic. Este prea devreme pentru a-i determina traiectoria, dar intervențiile de urgență au spus că ar putea ajunge în sudul Floridei încă de luni și că planifică în consecință măsuri de urgenţă. Furtunile frecvente au fost deja un obstacol în eforturile de salvare, acestea fiind oprite joi timp de 14 ore. Turnurile Champlain South s-au prăbușit parțial în suburbia Surfside din Miami, în primele ore ale zilei de joi. Cauza colapsului rămâne necunoscută, iar aleșii au jurat să efectueze mai multe investigații.

Orașul North Miami Beach a ordonat vineri, potrivit The Guardian, evacuarea Crestview Towers, un condominiu (bloc cu sute de apartamente) de 156 de unități construit în 1972, după ce în urma unei inspecţii după catastrofă, oficialii au declarat-o ca fiind nesigură din punct de vedere structural și electric.

"În semn de precauție, orașul a ordonat închiderea clădirii imediat și locuitorii evacuați pentru protecția lor, în timp ce se efectuează o evaluare structurală completă și se stabilesc pașii următori", a declarat managerul orașului, Arthur H Sorey III, în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Fetiţa de 7 ani a unui pompier din Miami, găsită moartă sub dărâmăturile blocului prăbuşit. Mama, mătuşa şi bunicii, încă dispăruţi. Bilanţul a ajuns la 22 de morţi