Antena Meniu Search
x

Fetiță româncă de 11 ani, blocată în Siria de refugiaţi afiliaţi ISIS

O fetiţă de 11 ani trăieşte un coşmar. Este captivă în Siria, iar de câteva luni mama ei se zbate să o aducă în ţară. Negocierile dintre Ministerul de Externe şi autorităţile de la Damasc decurg greu. Fata a fost crescută de un unchi care a luptat pentru ISIS. Acum se află în tabără de refugiaţi. 

de Redactia Observator

la 03.09.2019, 22:35

Vezi și

O fetiţă de 11 ani trăieşte un coşmar. Este captivă în Siria, iar de câteva luni mama ei se zbate să o aducă în ţară. Însă negocierile dintre Ministerul de Externe şi autorităţile de la Damasc decurg greu. Fata a fost crescută de un unchi care a luptat pentru ISIS, iar acum se află într-o tabără de refugiaţi. 

Ea este Tasneem şi, la numai 11 ani, are o poveste de viaţă care bate orice scenariu de film. Fiica unei românce şi a unui medic sirian care a studiat medicina la Cluj, şi-a trăit copilăria în cel mai periculos loc de pe pământ. În 2011, când a izbucnit conflictul din Siria, fata se afla acolo alături de părinţi şi de cei cinci fraţi.

Tatăl ar fi distrus actele copiilor şi ale soţiei sale. În 2013, a murit de leucemie într-un spital din Damasc. Atunci, mama s-a întors în România doar cu cei doi băieţi. Conform regulilor siriene, Tasneem a ajuns la familia tatălui, în oraşul Baghouz. 

Când forţele kurde au învins luptătorii ISIS din oraş, copila a fost dusă în tabăra de refugiaţi. De aici, şi-a sunat mama în luna februarie. La scurt timp, femeia a cerut ajutorul autorităţilor române. 

Cum a decurs povestea mai departe, descoperiţi în materialul video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Fetiță româncă de 11 ani, blocată în Siria de refugiaţi afiliaţi ISIS