Antena Meniu Search
x

Video Filmul prăbușirii avionului Boeing 737 în China, cu peste 130 de oameni la bord. A căzut de la 9.000 de metri în doar 15 secunde

Accident aviatic în munţii Chinei. Un Boeing 737 s-a prăbuşit după ce a pierdut brusc din altitudine. La bordul aeronavei erau peste 130 de oameni, pasageri şi membri ai echipajului, despre care nu se ştie nimic deocamdată. Nici despre posibilele cauze autorităţile de la Beijing nu au făcut vreun anunţ.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 23.03.2022, 13:18

Vezi și

Acesta este momentul în care avionul Boeing 737 se prăbuşeşte în regiunea muntoasă din nordul Chinei. Decolase cu puţin peste o oră în urmă cu 123 de pasageri la bord şi 9 membri ai echipajului când, brusc, a intrat în picaj.

Incendiu de pădure izbucnit la locul impactului

Imaginile postate pe reţelele sociale surprind atât momentul prăbuşirii, cât şi incendiul izbucnit în pădurea de bambus unde aeronava a lovit solul. Coloana de fum care a început să se ridice printre munţi a pus serviciile de urgenţă în alertă maximă, dar, judecând după amploarea incendiului, speranţele să existe supravieţuitori sunt minime.

Zheng Li, prezentator TV: ”Reporterii noștri au primit informaţii de la Departamentul de Management al Urgențelor din Guangxi că un avion de pasageri Boeing 737 al Eastern Airlines cu 132 de persoane la bord a fost implicat într-un accident grav în regiunea Teng, orașul Wuzhou și a provocat un incendiu de pădure. Echipele de salvare s-au adunat deja și se apropie de locaţie. Victimele rămân necunoscute”.

Pe acelaşi subiect

Din datele înregistrate de turnul de control, avionul a început să piardă rapid din altitudine. 15 secunde i-a luat să coboare de la 9.000 de metri la mai puţin de 2.500 de metri de sol. Cu scurt timp înainte de impact, pilotul a pierdut şi legătura radio.

Autoritățile nu au formulat vreo cauză a accidentului aviatic

În semn de omagiu, site-ul companiei aeriene a fost colorat în alb şi negru. Nimeni nu a confirmat însă numărul exact al victimelor şi nici nu a formulat vreo cauză a accidentului. 

Preşedintele Xi Jinping s-a declarat şocat şi a cerut o anchetă rapidă pentru a elucida circumstanţele tragediei.

Aeronava face parte din așa-numita linie Boeing Next Generation, cu corp îngust. Avionul 737 care s-a prăbuşit a fost construit cu 6 ani în urmă. Este cel mai grav accident aerian din China în aproape 3 decenii. În 1994, 160 de oameni au murit după ce un avion s-a prăbuşit la câteva momente de la decolarea de pe un aeroport din centrul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Filmul prăbușirii avionului Boeing 737 în China, cu peste 130 de oameni la bord. A căzut de la 9.000 de metri în doar 15 secunde