Antena Meniu Search
x

De ce s-ar fi prăbuşit avionul Boeing 737, cu 132 de oameni la bord, în China. Aeronava a căzut vertical și a explodat în munți

Apar primele posibile explicaţii după ce o aeronavă Boeing 737, operată de China Eastern Airlines, care transporta 132 de persoane de la Kunming la Guangzhou, s-a prăbuşit luni de la o altitudine de peste 9.000 de metri, în regiunea Guangxi. Accidentul care a produs un incendiu de proporţii în munţi ar fi avut loc după "pierderea catastrofică a controlului aeronavei", spun experţii.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 19:08

Un accident aviatic major s-a petrecut în China. Un avion Boeing 737, operat de China Eastern Airlines, care transporta 132 de persoane de la Kunming la Guangzhou, s-a prăbuşit luni în regiunea Guangxi, iar autorităţile nu au oferit încă date cu privire la numărul victimelor. Potrivit surselor Daily Mail, însă, şansele de supravieţuire sunt mici.

Mai multe echipaje de salvare au fost trimise la locul accidentului. Pe imaginile surprinse de camera de supraveghere se observă cum avionul cade brusc, din poziţie verticală, într-o zonă împădurită. Ulterior, un purtător de cuvânt al echipajelor de urgenţă a transmis că aeronava "s-a dezintegrat total", fiind mistuită de flăcările ce au izbucnit în urma impactului cu solul. 

Ce ar fi provocat prăbuşirea avionului din China. Cauze posibile

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, s-a declarat "şocat" de incident şi a ordonat investigaţii amănunţite pentru a stabili cauzele exacte. Până acum, rămâne neclar ce a provocat accidentul. Cu toate acestea, mai mulţi specialişti în aviaţie au oferit posibile explicaţii. Unul dintre aceştia, Arthur Rowe, a pus totul pe seama unui "eveniment de pierdere a controlului asupra avionului, urmată de o eroare a senzorilor de altitudine"

Pe acelaşi subiect

Potrivit primelor informaţii, aeronava implicată în accodent este una Boeing 737-89P, un model diferit de cele din seria MAX, implicate într-o serie de accidente grave în ultimii ani. Administraţia Civilă de Aviaţie a Chinei a transmis că au pierdut contactul cu echipajul în zona oraşului Wuzhou. Conform datelor FlightRadar24, avionul a decolat la ora locală 13:11, însă monitorizarea zborului a luat sfârşit brusc, la 14:22, când aeronava a dispărut de pe radare. În acel moment, zbura la o înălţime de aproape 1.000 de metri, cu o viteză de 696 kilometri pe oră. A pierdut rapid altitudine, iar în jurul orei 15:05 s-a prăbuşit pe coasta estică a regiunii Guangzhou.

Ipoteza unui sabotaj ar fi exclusă

"Ca de obicei în astfel de cazuri, există numeroase cauze posibile", explică specialistul Arthur Rowe, care atrage atenţia asupra unor eventuale defecţiuni tehnice sau erori umane. "Ipoteza unui sabotaj pare puţin probabilă", a mai precizat el. "Nu ar fi vorba nici de o problemă la motor, avioanele pot funcţiona perfect şi aşa, pe o perioadă limitată de timp."

Profesorul Bharath Ganapathisubramani, de la Universitatea de Inginerie şi Fizică din Southampton, susţine că e prea devreme pentru a face speculaţii cu privire la cauzele prăbuşirii avionului. "Vom şti mai multe în următoarele luni", crede el. În schimb, profesorul Tao Yang, de la Universitatea din Nottingham, afirmă că "avionul a scăpat complet de sub control".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » De ce s-ar fi prăbuşit avionul Boeing 737, cu 132 de oameni la bord, în China. Aeronava a căzut vertical și a explodat în munți