Antena Meniu Search
x

Flăcări devastatoare au cuprins un bloc-turn din Londra, izolat cu același material folosit la Grenfell Tower. 100 de pompieri încearcă să lichideze incendiul

Peste 100 de pompieri încearcă să lichideze un incendiu puternic care a cuprins un bloc de locuințe de lux din estul Londrei, despre care se crede că a fost izolat cu același material folosit la Grenfell Tower.

de Redactia Observator

la 07.05.2021, 13:51

Incendiu într-un bloc turn din Londra
Incendiu într-un bloc turn din Londra - Emergency Services News

Echipaje de salvare și de 20 de autospeciale pentru stingerea incendiilor se află în New Providence Wharf, lângă Canary Wharf, pentru a lichida flăcările care au izbucnit în această dimineață într-un bloc de apartamente de lux. Incendiul a cuprins etajele 8, 9 și 10, scrie Daily Mail.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit martorilor, alarma de incendiu s-a declanșat abia la o jumătate de oră după ce flăcările deja cuprinseseră o parte din apartamente. Un locatar a declarat că și-a dat seama că incendiul a izbucnit după ce s-a trezit din cauza mirosului de fum. 

Autoritățile cred că respectivul turn ar fi izolat cu același material folosit și la Grenfell Tower, care a fost mistuit de flăcări în 2017, zeci de persoane pierzâdu-și viața în urma tragediei. 

La doi ani după incidentul care a provocat 72 de decese, miniștrii au promis o investiție de 200 de milioane de lire sterline pentru ca materialul respectiv să fie îndepărtat de la 170 de turnuri private din Marea Britanie. Cu toate acestea, lucrările nu au început niciodată pentru aceste modificări, în ciuda finanțării disponibile.

Catastrofa de la Grenfell, cu 72 de victime înregistrate se află printre cele mai sângeroase în Marea Britanie după al Doilea Război Mondial. 

La 14 iunie 2017, incendiul a izbucnit în toul nopţii, în bucătăria unui apartament de la etajul al patrulea, de la un frigider defect. Flăcările au devorat rapid imobilul cu 24 de etaje, iar locuitorii din cartier au văzut, neputincioşi, zeci de rezidenţi rămânând prizonierii sinistrului incendiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Flăcări devastatoare au cuprins un bloc-turn din Londra, izolat cu același material folosit la Grenfell Tower. 100 de pompieri încearcă să lichideze incendiul