Antena Meniu Search
x

Flăcări și violență pe străzile din Hong Kong. Zeci de mii de oameni au protestat pentru al 15-lea weekend la rând

Centrul oraşului Hong Kong a devenit din nou câmp de luptă, în al 15-lea weekend la rând. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a cere demisia autorităţilor locale, deşi acestea au interzis orice protest.

de Redactia Observator

la 16.09.2019, 11:08

Vezi și

Centrul oraşului Hong Kong a devenit din nou câmp de luptă, în al 15-lea weekend la rând. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a cere demisia autorităţilor locale, deşi acestea au interzis orice protest. Violenţa a izbucnit după ce forţele de ordine au folosit tunuri cu apă şi grenade cu efect iritant împotriva demonstranţilor.

Echipaţi cu măşti de gaz şi căşti de protecţie, protestatarii au aruncat cu cărămizi şi cocktailuri Molotov în forţele de ordine. Aceştia au încercat să-i oprească folosind grenade cu efect iritant şi tunuri cu apă colorată, pentru a-i identifica mai uşor.

Poliţia a intervenit după ce zeci de mii de oameni s-au apropiat de sediul Guvernului, într-o manifestaţie neautorizată.

Protestatarii au spart geamuri, au incendiat intrarea unei staţii de metrou şi au dat foc unui banner roşu care amintea că la 1 octombrie se împlinesc 70 de ani de la crearea Republicii Populare Chineze. A luat foc şi un tun de apă, după ce a fost atins de un cocktail Molotov.

Înainte de declanşarea violenţelor, sute de demonstranţi pro-democraţie s-au adunat în faţa consulatului britanic pentru a cere Londrei să vină în apărarea lor.

Au cântat "God Save The Queen" şi au fluturat steagul britanic. Oraşul Hong Kong a fost colonie britanică până în 1997 când a fost retrocedat Chinei, care s-a angajat să-i respecte autonomia.

Protestele pro-democraţie au izbucnit în urmă cu trei luni, după ce Guvernul a promovat un proiect de lege controversat care facilita extrădările în China continentală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Flăcări și violență pe străzile din Hong Kong. Zeci de mii de oameni au protestat pentru al 15-lea weekend la rând