Antena Meniu Search
x

FOTO: Cea mai SÂNGEROASĂ tradiție din lume

De 400 de ani, locuitorii din Insulele Faroe, situate la 200 de mile de coasta Scoției, omoară balene pentru carne și grăsime. Deși imaginile de o cruzime înfiorătoare fac înconjurul lumii an de an, nimeni nu poate să-i oprească.(Atenție, imagine care vă poate afecta emoțional!)

O dată pe an, apa devine roșie pe malurile insulelor. Grupuri imense de localnici ies cu bărcile în larg și hăituiesc mamiferele spre țărm, unde sunt încolțite și sacrificate în masă.

Ca un triumf, după ce le ciopârțesc, vânătorii de ocazie împart spectatorilor carnea și grăsimea mamiferelor.

Imaginile de anul acesta au fost surpinse de Benjamin Rasmussen, un fotograf impresionat de obiceiul crud.

E un spectacol sângeros incredibil, dar asemenea lui sunt și cele care se petrec în fermele și abatoarele unde se taie porci și vite. Numai că acolo măcelul se petrece în spatele ușilor închise, spune Rasmussen într-un articol Daily Mail.

De ani de zile, activiștii pentru drepturile animalelor din întreaga lume luptă împotriva practicii de ucidere a balenelor, numindu-o inumană, barbară și complet inutilă. Unul dintre motivele pentru care acest obicei încă se păstrează este că balenele pilot nu sunt încă o specie pe cale de dispariție. 

Totuși, tradiția atât de apreciată de locuitori ar putea să se piardă în curând. Tinerii din arhipelag nu obișnuiesc să consume atât de multă carne de balenă ca părinții și bunicii lor.

sursa: Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » FOTO: Cea mai SÂNGEROASĂ tradiție din lume