Antena Meniu Search
x

"Frate, te căutăm de atâta vreme". Ucrainenii își plâng rudele și prietenii lângă groapa comună din Bucha. Ororile armatei ruse ies la iveală

Ororile lăsate în urmă de ruși, în Ucraina, au șocat o lume întreagă. La Bucha, civilii au fost împușcați fără milă, iar cadavrele lor au fost abandonate pe străzi sau aruncate în gropi comune. Rusia a respins duminică acuzaţiile Ucrainei şi susţine că imaginile sunt fabricate de Kiev. Liderii mondiali au condamnat masacrul din orașele ucrainene, promiţând că vor impune noi sancţiuni împotriva Rusiei. Acum, supraviețuitorii își caută rudele decedate.  

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:22

„Frate, te căutăm de atâta vreme”. Ucrainenii își plâng rudele și prietenii lângă groapa comună din Bucha. Ororile armatei ruse ies la iveală
„Frate, te căutăm de atâta vreme”. Ucrainenii își plâng rudele și prietenii lângă groapa comună din Bucha. Ororile armatei ruse ies la iveală - CNN

Vladimir este unul dintre norocoșii care au au supraviețuit atacului rușilor. Stă pe marginea gropii comune din Bucha și-și plânge fratele mort, cu mâinile îndreptate spre cer: “Frate, te căutăm de atâta vreme”. Bărbaul a dispărut în urmă cu o săptămână, iar vecinii i-au spus lui Vladimir că ar putea fi îngropat acolo. “Credeam că ești în viață”, scrie CNN.

În șanț, trupurile celor decedați sunt aruncate unele peste altele, în saci negri, dar unele descoperite, cu membrele la vedere. 

Autoritățile locale și localnicii cred că acolo sunt îngropați cel puțin 150 de victime, dar primarul spune că bilanțul morților este mult mai mare. 

Vladimir este consolat de soția sa și de un vecin. Bărbatul crede că fratele său este îngropat acolo, dar realitatea crudă este că nu poate fi sigur, iar asta pentru o lungă perioadă de timp. 

Pe acelaşi subiect

Zelenski acuză Rusia de genocid

Ucraina a acuzat deja armata rusă că a comis un "masacru deliberat" asupra civililor la Bucha, un oraş la nord-vest de Kiev, precum şi alte "orori" în regiuni de acum "eliberate de invadator", ceea ce a stârnit indignarea Occidentului şi a atras apeluri la sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei.

"Da, este un genocid. Eliminarea întregii naţiuni şi a întregului popor. Suntem cetăţeni ai Ucrainei. Putem avea peste 100 de naţionalităţi. Este vorba de distrugerea şi exterminarea tuturor acestor naţionalităţi", a declarat el într-un interviu pentru postul american de televiziune CBS. "Iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului 21", a mai afirmat el, denunţând "tortura întregii naţiuni".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Frate, te căutăm de atâta vreme". Ucrainenii își plâng rudele și prietenii lângă groapa comună din Bucha. Ororile armatei ruse ies la iveală