Antena Meniu Search
x

"O minciună cinică". Furia tatălui unui marinar "dat dispărut" după scufundarea crucișătorului Moskva

Kremlinul refuză să ofere informații despre starea marinarilor daţi dispăruţi după naufragiul crucişătorului Moskva, la bordul căreia se aflau peste 500 de militari. Părinții soldaților dispăruți sunt furioși și acuză Kremlinul că ascunde adevărul.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:12

"O minciună cinică". Furia tatălui unui marinar "dat dispărut" după scufundarea crucișătorului Moskva
"O minciună cinică". Furia tatălui unui marinar "dat dispărut" după scufundarea crucișătorului Moskva - CNN / Captură video

Un bărbat care locuieşte în Crimeea, Dmitri Şkrebeţ, care s-a prezentat drept tatăl unuia dintre marinarii dispăruţi, a publicat duminică seara un mesaj pe reţeaua de socializare VKontakte în care întreba pentru ce fiul său, un recrut, se afla într-o zonă de luptă.

Igor Șkrebeț era bucătar la bordul crucișătorului Moskva, când nava s-a scufundat. Tatăl tânărului a declarat că mai mulți soldați l-au contactat pentru a-i spune că fiul său nu este "mort", ci se află pe lista "celor dispăruți". "Este o minciună cinică", acuză bărbatul furios. 

O femeie, Iulia Ţîvova, a afirmat de asemenea pentru mai multe media că fiul său este dat dispărut, deși oficial, flota rusă afirmă că echipajul de pe Moskva a fost evacuat de pe crucişător şi printre membrii săi nu au existat nici morţi, nici răniţi, nici dispăruţi, scrie Agerpres.

Rusia a publicat imagini cu supraviețuitorii de pe Moskva

Pe acelaşi subiect

Sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a difuzat o înregistrare video prezentată ca arătând o întâlnire dintre şeful marinei şi zeci de supravieţuitori de pe crucişător, al cărui echipaj putea avea oficial până la 680 de membri.

Naufragiul navei Moskva este considerat pe larg o umilire pentru Rusia şi flota sa şi chiar comentatori pro-Kremlin au cerut explicaţii autorităţilor, fără succes până în prezent.

Rusia a recunoscut în 25 martie moartea 1.351 de militari din forţele sale în decursul unei luni de lupte în Ucraina, un bilanţ ce nu poate fi verificat din surse independente şi care nu a fost actualizat de atunci. În martie, totuşi, Kremlinul indicase că recruţi participaseră, din greşeală, la ofensiva în Ucraina, asigurând că aceştia au fost retraşi apoi din teatrul de operaţiuni, notează AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "O minciună cinică". Furia tatălui unui marinar "dat dispărut" după scufundarea crucișătorului Moskva