Antena Meniu Search
x

Foto Furtuna Cheneso, devenită ciclon, a măturat tot în cale. Creşte bilanţul morţilor şi al persoanelor dispărute în Madagascar

O furtună tropicală a făcut prăpăd în Madagascar, unde 25 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 21 sunt date dispărute. "Cheneso", a provocat inundaţii şi a făcut impracticabile drumuri care duc spre capitala Antananarivo, transformându-se chiar într-un ciclon tropical. 

de Redactia Observator

la 29.01.2023, 16:43

Douăzeci şi cinci de persoane şi-au pierdut viaţa, 21 sunt date dispărute şi circa 38.000 au fost strămutate în Madagascar după trecerea unei furtuni tropicale săptămâna trecută prin nord-estul ţării, a anunţat duminică Biroul de gestionare a riscurilor şi dezastrelor în ultimul său bilanţ, potrivit AFP.

Bilanţ negru după furtuna tropicală din Madagascar

Anterior, cel mai recent bilanţ, de vineri, indica 22 de morţi, relatează Agerpres. Organismul guvernamental a precizat, de asemenea, că 83.181 de persoane au fost afectate de aceste intemperii care au lovit insula din Oceanul Indian. Furtuna din 19 ianuarie, denumită "Cheneso", a provocat inundaţii şi a făcut impracticabile drumuri care duc spre capitala Antananarivo. "Cheneso" s-a transformat chiar temporar într-un ciclon tropical, însoţit de vânturi cu viteze de 118-166 de kilometri pe oră, înainte de a scădea în intensitate.

În sudul Africii, sezonul cicloanelor durează din noiembrie până în aprilie, iar Madagascarul suferă în mod regulat consecinţe devastatoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Furtuna Cheneso, devenită ciclon, a măturat tot în cale. Creşte bilanţul morţilor şi al persoanelor dispărute în Madagascar