Antena Meniu Search
x

Video Furtună devastatoare în Germania. O persoană a murit, alte 60 au fost rănite în urma dezastrului

Furtuna care s-a abătut vineri asupra Germaniei s-a soldat cu cel puţin un mort şi circa 60 de răniţi şi a provocat pagube importante în special în vestul ţării, au anunţat sâmbătă autorităţile locale.

de Redactia Observator

la 22.05.2022, 08:16

Vezi și

În landul Renania-Palatinat, un bărbat de 38 de ani a murit după ce s-a electrocutat când a intrat într-o pivniţă inundată în urma furtunii şi apoi a căzut în cap, a anunţat poliţia din Koblenz. Landul Renania de Nord-Westfalia a fost deosebit de afectat de intemperii: o tornadă a traversat localitatea Paderborn, rănind 43 de persoane, dintre care zece grav, a informat sâmbătă poliţia din acest oraş de aproximativ 150.000 de locuitori.

Circa 30 dintre acestea sunt în prezent spitalizate, iar o femeie se află în stare gravă, a precizat poliţia, estimând pagubele provocate de tornadă la "câteva milioane de euro".

O tornadă a lovit şi localitatea Lippstadt, aflată la circa 30 de kilometri distanţă, potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, însă nu au fost semnalaţi răniţi, relatează agerpres.ro. Intemperiile, survenite după mai multe zile de temperaturi neobişnuit de ridicate pentru acest anotimp în Germania, au provocat pagube pe scară largă în vestul ţării, poliţia raportând nenumăraţi copaci doborâţi, acoperişuri smulse şi magazine avariate. Traficul feroviar şi rutier continua să fie perturbat sâmbătă dimineaţă.

14 persoane rănite, după ce o cabană s-a prăbuşit

În sud, în districtul Roth din Bavaria, o cabană din lemn în care se adăposteau excursionişti s-a prăbuşit. Paisprezece persoane au fost rănite, dintre care o femeie şi un copil grav, a anunţat poliţia locală.

Serviciul meteorologic german a ridicat însă sâmbătă majoritatea avertizărilor de furtună, atrăgând însă atenţia asupra riscului de furtuni izolate în Bavaria şi de rafale puternice de vânt în est.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Furtună devastatoare în Germania. O persoană a murit, alte 60 au fost rănite în urma dezastrului