Antena Meniu Search
x

Video Furtuna Nelson, prăpăd în UK şi Spania. Milioane de englezi fug de vremea rea; aeroporturile se aşteaptă la un număr record de pasageri

Furtuna Nelson a făcut prăpăd în Marea Britanie. Cu puţin timp înainte de Paşte, milioane de englezi vor să scape din calea vremii rele, iar aeroporturile se aşteaptă la un număr record de pasageri. Ieri, rafalele au atins aproape 130 de kilometri de oră şi un avion a avut dificultăţi în a ateriza. Iar, în Madagascar, 11 oameni au murit în urma unui ciclon puternic. 

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 11:41

Vezi și

Marea Britanie se află sub ameninţarea Furtunii Nelson care pare să le năruiască englezilor planurile pentru Paşte. Peste 14 milioane de oameni sunt aşteptaţi să călătorească în această perioadă, cei mai mulţi alegând ca mijloc de transport avionul.

Simon Calder, jurnalist: Am vorbit cu angajaţi din mai multe aeroporturi din Regatul Unit, de exemplu cele din Bristol, Newcastle şi Edinburgh, iar toţi spun că acesta va fi un weekend de Paşte record. Mai mulţi oameni decât până acum pleacă în afară, aproape două milioane de britanici vor pleca în căutarea soarelui.

Un avion a anulat aterizarea pe aeroportul Gatwick

Rafalele puternice de vânt, care au bătut cu aproape 130 de kilometri pe oră, au dus şi la apariţia unor incidente. Un avion a anulat aterizarea pe aeroportul Gatwick şi a fost nevoit să rămână în aer pentru alte 10 minute. A fost emisă inclusiv o averizare de vânt, iar cursele cu feribotul au fost suspendate şi mai multe atracţii turistice au fost închise. Furtuna Nelson a făcut prăpăd şi în Spania, unde patru persoane şi-au pierdut viaţa după ce au căzut în mare. 

Britanicii din sud-vest par însă să aibă parte de un un Paşte cu zăpadă. Deşi stratul de omăt nu a depăşit 5 centimetri, autorităţile i-au rugat pe şoferi să conducă prudent. 

În Madagascar, ciclonul Gamane a dus la moartea a 11 persoane. Imagini suprinse de drone arată cum satele sunt sub apă, iar oamenii încearcă să-i salveze pe cei blocaţi în case cu ajutorul bărcilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Furtuna Nelson, prăpăd în UK şi Spania. Milioane de englezi fug de vremea rea; aeroporturile se aşteaptă la un număr record de pasageri