Antena Meniu Search
x

O furtună solară ar putea lovi Pământul marţi, anunţă NASA

O furtună solară ar putea lovi Pământul marţi, anunţă specialiştii NASA. Fenomentul este aşteptat să apară până la sfârşitul acestei zile.

O furtună solară poate lovi Pământul până la sfârşitul zilei, anunţă NASA - express.co.uk

O furtună solară provocată de o erupţie în coroana solară a fost identificată de o sondă spaţială a NASA, în câmpul magnetic al Soarelui. Particule cu o puternică încărcătură energetică degajate de acest fenomen se îndreaptă către Pământ, potrivit ultimelor înregistrări ale Observatorului "Solar Dynamics" al NASA.

Specialiştii se aşteaptă ca furtuna solară să lovească Pământul până la sfârşitul acestei zile. Un astfel de fenomen în spaţiu, în funcţie de gravitate, poate duce la întreruperi ale curentului electric şi chiar la un semnal slab al sateliţilor.

La momentul de faţă, specialiştii nu se aşteaptă la un impact major auspra telecomunicaţiilor şi la un nivel foarte crescut al radiaţiilor, însă asta poate varia. Efecte puternice precum formarea aurorelor boreale sunt aşteptate însă la cei doi poli ai Pământului.

Furtunile solare pot avea o viteză de până la un milion de mile pe oră, sau de 400 de kilometri pe secundă.

Cu 10 zile în urmă, NASA a distrus sonda Solar Parker, trimisă în sistemul solar pentru a studia tocmai aceste fenomene din spaţiu.

Sursă: express.co.uk

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O furtună solară ar putea lovi Pământul marţi, anunţă NASA