Antena Meniu Search
x

Furtuna Florence face prăpăd în Statele Unite! 11 morți, peste un milion de oameni în beznă

Furtuna tropicală Florence continuă să facă ravagii pe Coasta de Est a Statelor Unite. Numărul victimelor este în creştere, iar ultimul bilanţ arată 11 morţi. Printre acestea a fost semnalat şi primul deces în Carolina de Sud. Pe de altă parte, în Carolina de Nord, primul stat lovit de vijelii, guvernatorul a avertizat că toate drumurile riscă să fie inundate.

Vezi și

Furtuna tropicală Florence continuă să facă ravagii pe Coasta de Est a Statelor Unite. Numărul victimelor este în creştere, iar ultimul bilanţ arată 11 morţi. Printre acestea a fost semnalat şi primul deces în Carolina de Sud. Pe de altă parte, în Carolina de Nord, primul stat lovit de vijelii, guvernatorul a avertizat că toate drumurile riscă să fie inundate. Peste 1 milion de oameni din statele afectate au rămas în beznă, după ce stâlpii de electricitate au fost doborâţi, iar autorităţile avertizează că numărul acestora ar putea creşte la 2,5 milioane. 

Florence continuă să înainteze lent, dar cu precipitaţii masive, spre interiorul continentului american. Furtuna tropicală a ajuns în statul Carolina de Sud, unde s-a înregistrat prima victimă, după ce alte 10 persoane au pierit în statul vecin din nord.

Guvernatorul statului american a amintit celor nevoiţi să-şi lase casele în urmă că doar 5.000 din cele 46.000 de locuri din adăposturi au fost ocupate până în prezent.

De situaţia de criză profită însă şi hoţii, care au început să prăduiască locuinţele şi magazinele părăsite.

Între timp, sute de locuitori care au refuzat să fie evacuaţi au fost salvaţi în ultimele ore.

Preşedintele Donald Trump a lăudat eforturile echipajelor de intervenţie şi a anunţat că va vizita zonele afectate săptămâna viitoare. Între timp, Florence continuă să ameninţe 12 state americane, iar specialiştii avertizează că pagubele ar putea fi unele dintre cele mai mari din istorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Furtuna Florence face prăpăd în Statele Unite! 11 morți, peste un milion de oameni în beznă