Antena Meniu Search
x

G7 anunţă noi sancţiuni economice şi financiare împotriva Rusiei. "Interzicem noi investiţii în industrii cheie"

Ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) au anunţat joi noi sancţiuni economice împotriva Rusiei, printre care interzicerea oricăror noi investiţii în sectoare esenţiale, ca reacţie la ''continuarea escaladării războiului'' în Ucraina, relatează AFP. Război Rusia - Ucraina, ziua 43 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 22:30

G7 anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei
G7 anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei - Profimedia (scop ilustrativ)

''Interzicem noi investiţii în industrii cheie ale economiei ruse, inclusiv în energie'', indică ţările membre G7 într-un comunicat, care anunţă şi ''sancţiuni suplimentare contra sectorului apărării rus'' şi împotriva ''elitelor şi apropiaţilor lor'' care susţin războiul decis de preşedintele rus Vladimir Putin contra Ucrainei.

Interdicţiile asupra exporturilor anumitor bunuri şi sancţiunile contra băncilor companiilor publice ruse vor fi extinse, conform textului comunicatului, citat de Agerpres.

Rusia, suspendată din Consiliul ONU al Drepturilor Omului

De asemenea, G7 pledase joi dimineaţă pentru o suspendare a Rusiei din Consiliul drepturilor omului al ONU, ceea ce Adunarea Generală a ONU a decis ulterior, joi după-amiază. Dintre cele 193 de ţări membre ale Adunării Generale, 24 au votat contra acestei suspendări - a doua din istoria ONU după excluderea Libiei în 2011 - iniţiate de Statele Unite. Un număr de 58 de ţări s-au abţinut, dar abţinerile, o opţiune denunţată de Kiev, nu au fost luate în considerare la calcularea majorităţii necesare de două treimi.

Pe acelaşi subiect

Printre ţările care au votat împotrivă figurează China, care a denunţat un ''demers plin de ură'', punerea ''de gaz pe foc'' şi un ''precedent periculos''.

Reacţia Rusiei, suspendată din Consiliul pentru Drepturile Omului

Rusia a anunţat că decizia de joi, de suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite a fost ”ilegală” şi ”motivată politic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unui interviu pentru Sky News. Rusia regretă decizia şi va continua să îşi apere interesele ”folosind toate mijloacele legale posibile”, a mai afirmat Peskov. Acesta a mai afirmat că nu există niciun motiv pentru care președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-ar putea teme că va ajunge în fața unui tribunal pentru a fi judecat pentru crime de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » G7 anunţă noi sancţiuni economice şi financiare împotriva Rusiei. "Interzicem noi investiţii în industrii cheie"