Antena Meniu Search
x

Galerie foto GALERIE FOTO | Explozie puternică într-o clădire din Ghotenburg: 25 de persoane au ajuns la spital. Un pompier a fost rănit în timpul operaţiunilor de salvare

25 de persoane au fost transportate la spital după o explozie puternică într-un bloc din Göteborg, Suedia. Anchetatorii exclud posibilitatea ca explozia să fi fost rezultatul unor cauze naturale.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 28.09.2021, 10:52

Explozia a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei locale 4:30, în cartierul Annedal, o zonă din centrul oraşului Goteborg, potrivit NRK. Speriaţi, oamenii au început să ţipe si să fugă din calea fumului gros, care punea stăpânire pe întreaga clădire. 

Un locatar al blocului în care a avut loc incidentul a povestit presei străine despre cât de puternică a fost explozia. "Dormeam şi la un momentdat am auzit oamenii ţipând. Când m-am uitat pe fereastră am văzut fumul care ieşea din casa scării. Uşor uşor am văzut cum fumul intră în aprtament şi ne-am dat seama că trebuie să plecăm de aici", spune Kristoffer.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Locatarii au fost evacuaţi de urgenţă

O altă tânără, care locuieşte în imobil a povestit că a fost nevoită să sară de la balcon pentru a se putea salva. Aceasta a avut suficient curaj pentru a se arunca de la etajul al doilea. "Am crezut că putem coborî scările, pentru că stăm la un etaj inferior, dar acest lucru nu a funcţionat. În schimb, am fost nevoiţi să sărim de la balcon şi să primim ajutor de la vecina de sub noi care ne-a ajutat să ieşim din clădire", a povestit Jessica.

Potrivit postului de televiziune TV4, anchetatorii sunt de părere că explozia a fost realizată intenţionat. Spitalul Universitar Sahlgrenska a transmis că a internat trei femei cu vârste cuprinse între 60 şi 80 de ani, cu răni grave, în timp ce alţi doi pacienţi internaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe prezintă răni uşoare. Serviciile de urgenţă au la dispoziţie 17 unităţi pentru primirea pacienţilor. Locatarii care au suferit răni uşoare, precum şi cei care nu au avut de suferit de pe urma exploziei au fost duşi la o biserică din apropiere. Potrivit televiziunii de stat, SVT, sunt sute de locatari care au fost evacuaţi de autorităţi. De asemenea, în timpul operaţiunilor de salvare, un pompier a fost rănit şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » GALERIE FOTO | Explozie puternică într-o clădire din Ghotenburg: 25 de persoane au ajuns la spital. Un pompier a fost rănit în timpul operaţiunilor de salvare