Antena Meniu Search
x

Geamul cabinei unui avion cu pasageri Boeing 737-800 s-a fisurat după decolare. Aterizare de urgenţă în Japonia

Un avion de pasageri s-a întors pe aeroportul de pe care decolase după ce a apărut o fisură pe geamul cabinei. Incidentul a avut loc în Japonia, iar aeronava este Boeing 737-800.

de Redactia Observator

la 13.01.2024, 16:32

Aterizare de urgenţă în Japonia
Aterizare de urgenţă în Japonia - Profimedia (scop ilustrativ)

Zborul 1182 All Nippon Airways face legătura internă între aeroporturile Sapporo-New Chitose și Toyama. Crăpătura a fost găsită pe al patrulea strat al geamului exterior din jurul cockpitului, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene japoneze, potrivit Sky News.

„Crăpătura nu a afectat controlul sau presurizarea”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Mediafax. La bord se aflau 59 de pasageri și șase membri ai echipajului. Nimeni nu a fost rănit, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Incidentul vine când lumea întreagă este, încă, marcată de salvarea miraculoasă a începutului de an - aproape 400 de oameni au ieşit în viaţă dintr-un avion care a luat foc la Tokyo. Experţii vorbesc, însă, despre profesionalism, disciplină şi antrenamente. Primele detalii din anchetă indică o eroare umană drept cauză principală a ciocnirii între două avioane, pe pista aeroportului din capitala Japoniei.

Iar recent, Statele Unite ale Americii au reținut la sol 171 avioane Boeing pentru verificări de siguranță, totul după ce un avion nou-nouț operat de Alaska Airlines a rămas fără o parte din fuzelaj, inclusiv un geam, în timpul zborului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Copilul dumneavoastră a fost victima bullying-ului?

Observator » Stiri externe » Geamul cabinei unui avion cu pasageri Boeing 737-800 s-a fisurat după decolare. Aterizare de urgenţă în Japonia