Antena Meniu Search
x

Germania anunță eliminarea unei structuri teroriste, care ar fi pregătit atacuri violente și atentate armate

Poliţia germană anunţă că a destructurat un grup terorist, suspectat că pregătea atentate şi atacuri vizând străini de Ziua Unificării.

Poliţia germană anunţă că a destructurat un grup terorist, suspectat că pregătea atentate şi atacuri vizând străini de Ziua Unificării.

În total, şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani au fost încarceraţi în cadrul acestui caz. Şase dintre ei au fost reţinuţi luni, în cadrul unei operaţiuni care a mobilizat aproximativ 100 de poliţişti.

Cel de-al şaptelea, prezentat ca fiind şeful grupului, a fost arestat deja, în septembrie, în cadrul unui caz de tulburare a ordinii publice. Suspecţii intenţionau să comită ”atacuri violente şi atentate armate” contra unor străini şi persoane de altă orientare politcă decât a lor, a precizat parchetul german.

În acest scop, ei au făcut demersuri pentru a-şi procura arme semiautomate.

”Această asociaţie teroristă de extremă dreapta”, intitulată ”Revoluţia Chemnitz”, plănuia o ”acţiune”, cu termene încă neclarificate, dar vizând foarte probabil străini, miercuri, în Germania, cu ocazia sărbătoririi Zilei anuale a Reunificării ţării în 1990, a anunţat parchetul antiterorist într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Germania anunță eliminarea unei structuri teroriste, care ar fi pregătit atacuri violente și atentate armate