Antena Meniu Search
x

Video Gheorghe a fost ucis, îndesat într-un sac și plimbat cu scuterul pe străzile din Italia. Criminalul, tot român, și-a aflat sentința după un an și jumătate de la oroare

Anul trecut, o crimă înfiorătoare îngrozea Italia. Un român de 54 de ani, Gheorghe P., a fost ucis cu brutalitate, îndesat într-un sac de plastic, cărat cu scuterul pe străzi și abandonat pe un câmp, unde a zăcut două zile. La un și jumătate distanță, Florin S., tot român, acuzat că și-a omorât conaționalul, și-a primit pedeapsa: 15 ani de închisoare, pentru ucidere voluntară și ascunderea cadavrului.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.11.2023, 11:37

Gheorghe a fost ucis, îndesat într-un sac și plimbat cu scuterul pe străzile din Italia - captura video

Potrivit publicației Napoli Today, sentința prin care Florin S. și-a aflat pedeapsa a fost pronunțată după un proces în procedura prescurtată. 

Faptele datează din vara anului trecut, 4 iunie mai precis, când trupul neînsuflețit al lui Gheorghe P. a fost descoperit de un fermier pe un câmp din localitatea Scisciano, provincia Napoli.

Anchetatorii l-au identificat pe Florin S. drept principalul responsabil de crimă, pe baza imaginilor din sistemele de supraveghere video. Oamenii legii au verificat înregistrările, iar dovezile care îl incriminau pe românul de 48 de ani începeau să iasă treptat la suprafaţă. 

Şi-a ucis prietenul şi i-a cărat cadavrul cu scuterul, prin oraş

Pe acelaşi subiect

Au fost descoperite inclusiv imagini dinaintea morţii lui Gheorghe P., cel mai probabil ultimele cu el în viaţă. În ziua fatidică, cei doi români au fost văzuţi într-un magazin din Nola, de unde au plecat împreună pe acelaşi scuter. 

Cei doi au mers apoi la locuința lui Florin S. din Scisciano unde, se presupune că a avut loc crima. Apoi, ascuns de întunericul nopţii de 2 spre 3 iunie, agresorul l-a băgat pe bărbat într-un sac, l-a legat de scuter și l-a abandonat pe un câmp, unde a fost găsit două zile mai târziu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Avocatul inculpatului, Giuseppe Montanile, a anunțat că va face apel la sentință, solicitând "o reevaluare și contestare diferită a faptelor și, în consecință, o redefinire a pedepsei". Avocatul a relatat că în cadrul audierii de la sfârșitul lunii iunie, "Florin S. i-a explicat judecătorului ce s-a întâmplat în noaptea dintre 2 și 3 iunie 2022, oferind o versiune diferită a faptelor".

Potrivit Il fatto vesuviano, acesta a susținut că a acționat în apărare și că, în timpul altercației, victima a căzut involuntar și a murit din cauza unor răni grave la cap. Apărarea a evidențiat că declarațiile lui Florin S. constituie probe semnificative și a solicitat reducerea pedepsei din cauza unei presupuse stări de ebrietate cronică, atât din partea învinuitului, cât și a victimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Gheorghe a fost ucis, îndesat într-un sac și plimbat cu scuterul pe străzile din Italia. Criminalul, tot român, și-a aflat sentința după un an și jumătate de la oroare