Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Gigantul rus Gazprom vinde din hotelurile de lux, după pierderi de 7 mld. de dolari în 2023

Gigantul rus Gazprom, care a raportat pierderi de aproape şapte miliarde de dolari în 2023, a anunţat marţi că intenţionează să vândă câteva complexuri turistice, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 15.10.2024 , 16:50

Gazprom Sankt Petersburg Gigantul rus Gazprom vinde din hotelurile de lux, după pierderi de 7 mld. de dolari în 2023 - Shutterstock (arhivă)

Compania controlată de Kremlin, care stă pe cele mai mari rezerve de gaze din lume, înregistrase primele pierderi anuale în aproape un sfert de secol, după ce vânzările către pieţele europene profitabile au scăzut semnificativ după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Marţi, Gazprom a informat că a scos la vânzare 14 hoteluri şi complexuri turistice, inclusiv Marriott Tsaghkadzor Hotel situat în "Valea florilor" din Armenia.

De asemenea, în mai compania anunţase vânzarea unor hoteluri, inclusiv Imperial Park Hotel în regiunea Moscovei, în urma deciziei de a-şi reloca sediul central din Moscova în complexul de afaceri Lakhta Centre din Sankt Petersburg, în 2021.

Articolul continuă după reclamă

Este puţin probabil ca vânzările de hoteluri să compenseze semnificativ pierderile Gazprom

Publicaţia rusă Vedomosti evalua hotelul Imperial la aproximativ 69,5 milioane de dolari.

Gazprom se aşteaptă la potenţiala pierdere a mai multor pieţe de gaze din Europa, după ce acordul cu Ucraina pentru tranzitul gazului rusesc către Uniunea Europeană urmează să expire la finalul anului. În mod repetat Ucraina a anunţat că nu este dispusă să negocieze un acord de extindere cu Moscova.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Ştiri externe » Gigantul rus Gazprom vinde din hotelurile de lux, după pierderi de 7 mld. de dolari în 2023