Antena Meniu Search
x

Gogoșile, deșertul preferat al polonezilor

Există o zi în an, când niciun polonez care se respectă nu mai numără caloriile! Fix cu o săptămână înainte de începutul Postului Paştelui.

Vezi și

Există o zi în an, când niciun polonez care se respectă nu mai numără caloriile! Fix cu o săptămână înainte de începutul Postului Paştelui, oamenii iau cu asalt patiseriile şi cofetăriile şi mănâncă dulciuri până nu mai pot. Şi în fiecare an, există un anumit desert pe care îl preferă. Anul acesta, au fost gogoşile. Tradiţia de a mânca mult dulce înaintea postului datează din secolul al 17-lea.

Ca să satisfacă cererea enormă, angajaţii patiseriei Michalski au lucrat o noapte întreagă. Anul acesta, gurmanzii au avut parte şi de o surpriză! Gogoşile au fost presărate cu petale uscate de trandafir. Spre marea bucurie a miilor de polonezi, care au stat la coadă ca să cumpere delicioasele bombe calorice. 

Fie că iau cu astalt patiseriile sau prepară deliciile acasă, locuitorii din Polonia nu-şi fac griji nicio secundă că s-ar putea îngrăşa. Doar vorbim despre o singură zi de dezmăţ culinar, înaintea perioadei de post. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Gogoșile, deșertul preferat al polonezilor