Antena Meniu Search
x

Video Gondole trase pe dreapta, după ce mai multe canale din Veneţia au secat: ''Avem nevoie de 50 de zile de ploaie!''

Fenomen neobişnuit în Italia! Mai multe canale din Veneţia au secat, iar specialiştii se tem că Italia se va confrunta cu o nouă secetă de proporţii.

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 21:37

Vezi și

Din cauza nivelului scăzut al apei, navigarea gondolelor, a taxiurilor de apă şi a ambulanţelor pe unele dintre cele mai faimoase canale este aproape imposibilă. Fenomenul a şocat localnicii, mai ales că iarna nivelul apelor din jurul Veneţiei se ridică. În ultimul secol, oraşul italian s-a scufundat cu aproximativ 20 de centimetri. 

''Avem nevoie de 50 de zile de ploaie!''

Problemele din Veneţia sunt puse pe seama unei combinaţii de factori, lipsa ploilor, un sistem de înaltă presiune, luna plină şi curenţii marini. Râurile şi lacurile italiene suferă de o lipsă severă de apă, a declarat luni grupul de mediu Legambiente, atenţia fiind concentrată asupra nordului ţării, potrivit The Guardian.

"Po, cel mai lung râu din Italia, care curge din Alpi, în nord-vest, până la Marea Adriatică, are cu 61% mai puţină apă decât în mod normal în această perioadă a anului'', a adăugat grupul într-un comunicat.

''În luna iulie a anului trecut, Italia a suferit cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani şi a declarat stare de urgenţă în zonele din jurul Po, care reprezintă aproximativ o treime din producţia agricolă a ţării. Ne aflăm într-o situaţie de deficit de apă care s-a acumulat încă din iarna 2020-2021'', a declarat expertul climatic Massimiliano Pasqui de la institutul italian de cercetare ştiinţifică CNR. ''Trebuie să recuperăm 500 mm în regiunile din nord-vest: avem nevoie de 50 de zile de ploaie'', a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Gondole trase pe dreapta, după ce mai multe canale din Veneţia au secat: ''Avem nevoie de 50 de zile de ploaie!''