Antena Meniu Search
x

Google a semnat un acord cu guvernul SUA privind producția de cipuri. Americanii fac noi pași către independența de importurile din Asia

Departamentul pentru Comerţ al Statelor Unite a declarat că a ajuns la un acord de cooperare pentru cercetare şi dezvoltare cu Google, parte a grupului Alphabet, pentru a produce cipuri pe care cercetătorii le pot folosi la dezvoltarea de noi dispozitive nanotehnologice şi semiconductoare, transmite Reuters. Acordul a fost semnat între Institutul Naţional de Standarde şi Tehnologie (NIST) al Departamentului Comerţului şi Google, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 14.09.2022, 09:33

Statele Unite au încheiat un acord cu Google pentru a produce cipuri destinate cercetării - Profimedia

Cipurile vor fi produse de compania de semiconductori SkyWater Technology, la fabrica de semiconductori din Bloomington, Minnesota, a anunţat marţi departamentul. Google va plăti costul iniţial al instalării producţiei şi va subvenţiona prima serie de producţie, conform acordului. NIST, împreună cu universităţi partenere, va proiecta circuitele pentru cipuri.

SUA vrea să nu mai depindă de partenerii externi pentru producția de cipuri

Legea Chips and Science Act a administraţiei Biden, care a fost recent adoptată de Congres şi promulgată ca lege, autorizează finanţarea care vizează pornirea producţiei interne de semiconductori ca răspuns la întreruperile lanţului de aprovizionare.

O serie de companii au anunţat planuri pentru noi fabrici de semiconductori, ca urmare a noii legislaţii, care a autorizat acordarea unor subvenţii guvernamentale de aproximativ 52 de miliarde de dolari pentru producţia şi cercetarea de semiconductori în SUA şi un credit fiscal pentru investiţii pentru fabricile de cipuri estimat la 24 de miliarde de dolari.

"NIST anticipează proiectarea a până la 40 de cipuri diferite, optimizate pentru diferite aplicaţii.vDeoarece designurile cipurilor vor fi open source, cercetătorii vor putea să urmărească noi idei fără restricţii şi să partajeze liber date şi designuri de dispozitive", a spus Departamentul de Comerţ într-un comunicat.

Partenerii de cercetare care contribuie la proiectarea cipurilor includ Universitatea din Michigan, Universitatea din Maryland, Universitatea George Washington, Universitatea Brown şi Universitatea Carnegie Mellon, potrivit comunicatului. Detaliile financiare ale acordului nu au fost dezvăluite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Google a semnat un acord cu guvernul SUA privind producția de cipuri. Americanii fac noi pași către independența de importurile din Asia