Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dezertor ucrainean, împuşcat de grăniceri la frontiera cu R. Moldova. Autorităţile susţin că a atacat agenţii

Război în Ucraina. Autorităţile ucrainene au anunţat luni că un dezertor care încerca să fugă din Ucraina în Republica Moldova a fost ucis de poliţiştii de frontieră, după ce acesta ar fi atacat un grănicer, relatează presa de la Chişinău, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 15.07.2024 , 15:22

Grănicerii ucraineni au împuşcat un bărbat care dezerstase din armată. Acesta voia să treacă frontiera în R.Moldova
- dbr.gov.ua

Duminică, patru soldaţi au evadat din unitatea lor de instrucţie în încercarea de a trece frontiera în Republica Moldova pe jos. a precizat Biroul de Stat de Investigaţii într-un comunicat. Unul dintre ei, încercând să scape, a atacat un poliţist de frontieră. În replică, acesta a folosit arma de serviciu pentru a-l împuşca pe atacator, au precizat autorităţile ucrainene.

Patru soldaţi au dezertat dintr-o unitate de pregătire, unul a fost ucis de grăniceri

Potrivit NewsMaker, purtătorul de cuvânt al serviciului de grăniceri al Ucrainei, Andrei Demcenko, a precizat că la 15 km de frontiera cu Moldova, poliţiştii de frontieră au oprit o maşină în care se aflau patru dezertori. Ulterior, două persoane au luat-o la fugă în direcţii diferite. În timpul căutărilor, unul dintre cei doi militari a atacat un poliţist de frontieră, iar agresorul a fost împuşcat mortal. Cei patru militari ar fi fugit dintr-un poligon din regiunea Odesa. Persoana împuşcată avea 39 de ani, potrivit presei ucrainene.

Articolul continuă după reclamă

Din cauza lipsei de oameni pe front, Ucraina desfăşoară de mai multe săptămâni o campanie de mobilizare pentru a reface rândurile armatei. Întrucât bărbaţii aflaţi la vârsta de luptă nu au voie să părăsească ţara, unii încearcă să plece din Ucraina clandestin pentru a scăpa de armată. Incidente armate precum cel de duminică sunt rare, dar zeci de bărbaţi care încercau să fugă din ţară au fost arestaţi în acest an.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Dezertor ucrainean, împuşcat de grăniceri la frontiera cu R. Moldova. Autorităţile susţin că a atacat agenţii