Antena Meniu Search
x

Imagini din mijlocul iadului din Grecia. Trimişii speciali Observator au fost voluntari pentru o zi

În oraşele care au ieşit de sub norul de fum şi cenuşă, supravieţuitorii caută drumul spre acasă. Pot intra doar în locuinţele pe poarta cărora pompierii au lăsat o cruce galbenă, semn că între zidurile construcţiei nu e niciun pericol. La morgă, familii întregi aşteaptă ca zeci de cadavre să fie indentificate. E nevoie de probe ADN pentru ca trupurile arse să primească un nume.

Vezi și

În oraşele care au ieşit de sub norul de fum şi cenuşă, supravieţuitorii caută drumul spre acasă. Pot intra doar în locuinţele pe poarta cărora pompierii au lăsat o cruce galbenă, semn că între zidurile construcţiei nu e niciun pericol. La morgă, familii întregi aşteaptă ca zeci de cadavre să fie indentificate. E nevoie de probe ADN pentru ca trupurile arse să primească un nume. În oraşele distruse, greci, dar şi turişti străini vin să-şi ofere ajutorul. Doar în Rafina sunt peste o mie de voluntari. Andreea Ţopan şi Florin Ţenoaică li s-au alăturat şi au pornit pe străzi pentru a le aduce oamenilor apă şi alimente.

Când vântul şi focul s-au oprit, peste oraşele unde incendiile au adus doar distrugeri şi moarte s-a aşternut liniştea. Se aud doar drujbele care taie copacii arşi până la rădăcini și avioanele care duc ajutoare dintr-o parte în alta a Greciei.

La morga spitalelor, familiile care au pierdut pe cineva drag ridică sicrie. Sunt încă zeci de cadavre neindentificate. Toate - trupuri carbonizate fără nume.

E nevoie de probe ADN pentru ca morţii să poată fi daţi rudelor. Sunt 53 de răniţi în spitale, adulţi şi copii, 11 la terapie intensivă. Durerea fără margini a supravieţuitorilor e alinată de un impresionant exemplu de solidaritate umană pe care poporul grec îl dă în aceste zile lumii. Sute de oameni şi-au lăsat casele şi s-au îndreptat spre localităţile unde semenii lor sunt în suferinţă. În oraşul-port Rafina, peste o mie de voluntari strâng zi şi noapte ajutoare pentru cei care nu mai au nimic. Colegii noştri Andreea Ţopan şi Florin Ţenoaică s-au înscris pe listele voluntarilor.

Cu sufletul grecii sunt gata să reconstruiască ceea ce focul le-a luat pe neaşteptate. Oamenii simpli lasă în seama autorităţilor să caute vinovaţii. Sunt tot mai multe indicii că focurile au fost puse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Imagini din mijlocul iadului din Grecia. Trimişii speciali Observator au fost voluntari pentru o zi