Antena Meniu Search
x

Video Grecia, lovită de ploi torenţiale după furtuna Daniel. Oamenii sunt resemnaţi: spun că nu mai au ce pierde

Nici nu şi-a revenit bine după Furtuna Daniel, că Grecia este din nou lovită de un val de ploi torențiale. În marile orașe, autoritățile pregătesc baraje pentru a feri casele de revărsarea râurilor. În schimb, la sate, situația este dramatică. Meteorologii spun că vremea se va înrăutăţi, dar oamenii sunt resemnaţi: spun că nu mai au ce pierde.

de Redactia Observator

la 26.09.2023, 20:53

Vezi și

Furtuna Elias se abate asupra regiunilor din vestul țării. Localnicii din Kalavryta au fost treziţi de zgomotul făcut de bucăţile de grindină de mărimea unor nuci. Speriaţi de ploaia torenţială cu gheaţă, localnicii au încercat să se adăpostească pe unde au putut. În apropierea Atenei, ploile puternice au provocat alunecări de teren periculoase. Mai multe bucăţi din munte au căzut pe carosabil, iar traficul a fost dat peste cap.

Grecia se confruntă cu val de inundații violente

De mâine, precipitațiile vor crește simțitor şi în centrul țării. În Trikala, cele mai mari bulevarde din oraș s-au transformat în adevărate râuri în mai puţin de o oră. Autoritățile au început să construiască baraje în preajma râului Lithaios, ce străbate centrul orașului şi pe lângă care se află sute de locuinţe. În timp ce marile orașe fac tot ce pot pentru a preveni o tragedie, satele sunt lăsate în voia sorții. După ce apele s-au retras din Vlochos, în urmă a rămas un peisaj apocaliptic. Vremea se va înrăutăți în următoarele zile, avertizează meteorologii. Localnicii din zonele lovite de inundaţii spun resemnaţi că oricum nu mai au ce să piardă.

După o vară de foc în care mai multe regiuni din țară au fost pârjolite, Grecia se confruntă cu val de inundații violente. La începutul lunii, Furtuna Daniel a luat viața a 16 oameni, iar peste 700 de kilometri pătrați au fost sub ape, chiar înainte de a lovi Libia, unde peste 15 mii de oameni au murit sau  sunt dați dispăruți. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Grecia, lovită de ploi torenţiale după furtuna Daniel. Oamenii sunt resemnaţi: spun că nu mai au ce pierde