Antena Meniu Search
x

Grecia: 61 de români au fost depistați cu Covid-19. Mulți au refuzat ca statul român să afle detalii despre starea lor

Grecia a anunțat că în acest moment 61 de cetățeni români au fost depistați pozitiv pentru infecția cu coronavirus pe teritoriul Republicii Elene. Ambasada României la Atena a luat măsuri de urgență pentru a obține informații suplimentare cu privire la starea de sănătate a românilor.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 23.07.2020, 20:29

Grecia: 61 de români au fost depistați cu Covid-19. Mulți au refuzat ca statul român să afle detalii despre starea lor
Testare pentru Covid-19 la granița cu Grecia - Hepta
  • Mulți români au cerut grecilor să nu divulge statului român detalii despre starea lor
  • Ambasada României la Atena continuă dialogul cu autoritățile elene

Ministerul Afacerilor Externe mai spune că mulți dintre cetățenii români despitați pozitiv au solicitat discreție cu privire la situația lor și au refuzat informarea autorităților române cu privire la starea lor de sănătate. 

Ministerul Afacerilor Externe anunţase iniţial 15 cazuri de coronavirus, însă numărul acestora se pare că este mai mare.

Astfel, suplimentar față de cele 15 cazuri comunicate de MAE anterior, un alt cetățean român a informat Ambasada României la Atena cu privire la faptul că a fost depistat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV2.

Acesta se află în Insula Creta și a fost plasat în carantină într-un hotel special desemnat efectuării acestei măsuri, unde va rămâne alături de un alt cetățean român. Starea persoanei infectate este bună, fiind asimptomatică. Ambasada României la Atena este în dialog cu cetățeanul român, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de Republica Elenă în contextul generat de pandemia de COVID-19”, se arată în comunicatul MAE

Ambasada încearcă să afle informații și despre ceilalți români depistați pozitiv

Ambasada României la Atena continuă dialogul cu autoritățile elene atât cu privire la situația turiștilor români depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe teritoriul Greciei, cât și cu privire la asigurarea transparenței și predictibilității modului de adoptare și implementare a măsurilor de prevenție în contextul epidemiologic generat de actuala pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Grecia: 61 de români au fost depistați cu Covid-19. Mulți au refuzat ca statul român să afle detalii despre starea lor