Antena Meniu Search
x

Grindină de mărimea mingilor de tenis și furtuni puternice în sud-vestul Franței. Vântul a suflat cu rafale de până la 115 km/oră

Furtuni cu vânturi puternice şi grindină de mărimea unor mingi de tenis de câmp au lovit sud-vestul Franţei în primele ore ale zilei de marţi, întrerupând alimentarea cu energie electrică, avariind acoperişuri şi cauzând inundaţii, a raportat Prefectura din Bordeaux, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.06.2022, 16:01

Vezi și

Serviciile de urgenţe au răspuns la 900 de apeluri telefonice. Mii de persoane au rămas fără electricitate şi alte 30 au fost strămutate în adăposturi de urgenţă. O tabără de vacanţă cu 126 de copii şi 28 de profesori a trebuit să fie evacuată, iar doi copii au suferit răni uşoare.

Faimoasele podgorii şi alte culturi agricole din această regiune franceză au suferit pagube însemnate.

Postul de televiziune RTL a prezentat imagini cu autovehicule având caroserii deformate şi geamuri sparte după ce au fost lovite de grindină.

Serviciul naţional de meteorologie, Meteo France, a anunţat că unele dintre bucăţile de grindină au avut diametre de şapte centimetri. Vânturile au înregistrat viteze de până la 115 kilometri pe oră.

Alte furtuni sunt prognozate pentru această regiune, precum şi în Massif Central. Meteo France a emis un cod portocaliu de furtună pentru 27 dintre cele 96 de districte administrative din Franţa metropolitană şi prognozează pentru perioada următoare vânturi puternice, ploi abundente şi grindină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Grindină de mărimea mingilor de tenis și furtuni puternice în sud-vestul Franței. Vântul a suflat cu rafale de până la 115 km/oră