Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Copii din Fâşia Gaza, trataţi în spitale din România. Opt dintre ei au ajuns la noi în țară, împreună cu familiile lor

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile lor vor fi plasate în grija Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Bucureşti, informează Guvernul.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 22:55

Copii din Fâşia Gaza, trataţi în spitale din România. Opt dintre ei au ajuns la noi în țară, împreună cu familiile lor Copii din Fâşia Gaza, trataţi în spitale din România. Opt dintre ei au ajuns la noi în țară, împreună cu familiile lor - DSU / IGSU

Război Israel - Hamas. Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Executiv, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu aceşti copii.

Copii din Fâşia Gaza, trataţi în spitale din România

"Copiii şi populaţia civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate şi empatie pentru a depăşi dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populaţiei civile, iar astăzi primii copii din Fâşia Gaza care vor primi îngrijiri medicale în spitalele din România au ajuns la Bucureşti. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice pentru restabilirea securităţii, încheierea unui acord de încetare a focului şi eliberarea tuturor ostaticilor", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Articolul continuă după reclamă

Copii şi familiile lor au ajuns în România cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, precizează sursa citată.

România acordă acest sprijin în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, se mai arată în comunicatul Guvernului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Ştiri externe » Copii din Fâşia Gaza, trataţi în spitale din România. Opt dintre ei au ajuns la noi în țară, împreună cu familiile lor