Antena Meniu Search
x

Guvernul dorește blocarea cartelelor SIM pentru locuitorii care refuză să se vaccineze, în regiunea Punjab din Pakistan

Locuitorii din regiunea Punjab, Pakistan au fost anunțați că le-ar putea fi blocate cartelele SIM dacă aceștia nu se vor vaccina, după ce un raport întocmit de Departamentul de Sănătate Primară arată că provincia nu a reușit să atingă obiectivul vaccinări împotriva COVID-19.

de Redactia Observator

la 11.06.2021, 18:11

Guvernul dorește blocarea cartelelor SIM pentru locuitorii care refuză să se vaccineze, în regiunea Punjab din Pakistan
Vaccinare în Pakistan - Profimedia

În această situație, în urma unei ședințe conduse de ministrul Sănătății, dr. Yasmin Rashid s-a discutat despre adoptarea unei măsurii prin care cartelele SIM să fie blocate, relatează ARY News, potrivit Hindustan Times. Această decizie vizează obligarea tuturor cetățenilor să se vaccineze într-un timp cât mai scurt.

Peste 300.000 de persoane din Pakistan au renunțat la a doua doză de vaccin

Dr. Rashid, ministrul din Punjab a declarat că a existat o „scădere considerabilă” a cazurilor Covid-19 din provincie datorită vaccinărilor în masă. Cu toate acestea, un raport întocmit de departamentul de sănătate din regiune arată că provincia încă nu a reușit să-și atingă obiectivul stabilit pentru vaccinare. Peste 300.000 de oameni care au fost vaccinați cu prima doză au refuzat să meargă pentru a doua doză.

Un oficial al ministerului pakistanez a declarat că administrația identifică și clasifică persoanele care nu s-au prezentat pentru a doua doză de vaccin Covid-19 la termenele care au fost stabilite. "Există posibilitatea ca unii dintre ei să fi murit înainte de a primi a doua doză", a declarat oficialul.

El a menționat că o parte dintre persoanele vaccinate cu prima doză ar fi putut fi infectate ulterior cu coronavirus, acesta fiind motivul pentru care au sărit peste etapa a doua a vaccinării. Pe de altă parte, o mare categorie de persoane ar fi renunțat la ideea vaccinării cu a doua doză de ser după ce ar fi căzut pradă propagandei anti-vaccin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Guvernul dorește blocarea cartelelor SIM pentru locuitorii care refuză să se vaccineze, în regiunea Punjab din Pakistan