Antena Meniu Search
x

Hackerii te urmaresc in timp ce stai in pat? Smart TV-urile au o mare vulnerabilitate

Atentie cand va cumparati televizoare de ultima generatie! Mai ales la cele cu camera video incorporata si cu conexiune la internet. Hackerii au deslusit si acest mister tehnologic si pot privi inauntrul casei telespectatorului

Vezi și

Ce faci tu e sa te uiti la televizor, dar, in urma acestei mici smecherii, televizorul e cel care te urmareste pe tine.

Ceea ce putem demonstra aici e faptul ca, ajutati de un anumit cod, putem da drumul camerei televizorului tau cu browser-ul. Acesta este un lucru pe care il putem face si invizibil si putem deschide camera video in spatele unei pagini web pe care utilizatorul o priveste.

Expertii vor sa avertizeze astfel populatia in legatura cu riscurile pe care cumparatorul si le asuma in momentul in care achizitioneaza un televizor inteligent. “As putea sa stau in fata unui laptop, intr-o cafenea din Paris. Si, atata vreme cat am acces la Internet, as putea sa intru in televizorul tau si sa accesez camera video”, a spus un consultant in securitate.

Nu doar ca utilizatorii pot fi spionati in propriile case. Dar ei pot fi si jefuiti tot prin intermediul televizorului. Cei care fac cumparaturi pe internet se expun unui risc urias, pentru ca datele lor personale pot ajunge direct in mainile infractorilor cibernetici. “Arata ca si cum accesezi contul tau bancar, dar de fapt iti introduci username-ul si parola care ajung la noi, in loc sa ajunga la banca ta”, a mai adaugat consultantul in securitate.

Expertii le recomanda utilizatorilor sa fie foarte atenti. Sa tina camera video acoperita atunci cand nu o folosesc si sa nu foloseasca televizorul inteligent ca sa faca tranzactii bancare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Hackerii te urmaresc in timp ce stai in pat? Smart TV-urile au o mare vulnerabilitate