Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Hamas, decapitată: Mohammed Deif a fost ucis de armata israeliană. Era considerat creierul atacului din 7 octombrie

Război Israel Hamas. Liderul militar al mişcării palestiniene Hamas, Mohammed Deif, a fost ucis într-o lovitură aeriană israeliană în Fâşia Gaza în luna iulie, a anunţat joi armata israeliană. Israelul a ucis la interval de două zile alţi doi lideri de top ai grupărilor Hamas şi Hezbollah: Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas şi Fuad Shukr, comandant Hezbollah.

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 12:55

Hamas, decapitată. Liderul Mohammed Deif a fost ucis de armata israeliană. Era considerat creierul atacului din 7 octombrie
Hamas, decapitată. Liderul Mohammed Deif a fost ucis de armata israeliană. Era considerat creierul atacului din 7 octombrie - Profimedia

''Forţele de apărare israeliene (IDF) anunţă că pe 13 iulie 2024 avioanele de vânătoare ale IDF au lovit zona Khan Younis şi, în urma unei evaluări a informaţiilor, poate fi confirmat că Mohammed Deif a fost eliminat în acea lovitură'', a declarat armata israeliană. Se crede că Deif a fost unul dintre organizatorii atacului din 7 octombrie comis de Hamas contra Israelului.

Cine a fost Mohammed Deif

Mohammed Deif a fost activ în cadrul Hamas peste 30 de ani, contribuind în special la dezvoltarea reţelei de tuneluri din Fâşia Gaza şi la fabricarea de bombe artizanale. El s-a aflat pe lista celor mai vânaţi terorişti de către Israel timp de decenii, fiind personal vinovat pentru moartea a zeci de israelieni în atacuri sinucigaşe cu bombă.

Articolul continuă după reclamă

Conflictul actual dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, intrat joi în a 300-a zi, a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie anul trecut de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când 1.197 de persoane au fost ucise, în cea mai mare parte civili. Alte 251 de persoane au fost răpite de Hamas în acea zi şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră amplă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până joi la prânz, cu 39.480 de morţi şi 91.128 de răniţi în rândul palestinienilor.

Dintre cele 251 de persoane răpite în timpul atacului Hamas din 7 octombrie, 111 încă sunt captive în Gaza. Armata israeliană a declarat că 39 din aceşti 111 ostatici ar fi deja decedaţi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Ştiri externe » Hamas, decapitată: Mohammed Deif a fost ucis de armata israeliană. Era considerat creierul atacului din 7 octombrie