Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Haos în Argentina, după ce președintele a blocat creșterea pensiilor. Pensionarii s-au luat la bătaie cu polițiștii

Mii de oameni au protestat în fața Congresului argentinian din cauza unei legi a pensiilor. Protestatarii, printre care se aflau foarte mulți pensionari, s-au luat la bătaie cu polițiștii. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că președintele Argentinei a blocat o creștere a pensiilor.

de Redactia Observator

la 12.09.2024 , 10:57

Președintele Javier Milei și-a folosit prerogativele pentru a bloca legea care stabilea o creștere a pensiilor. Milei încearcă să adopte o serie de măsuri de austeritate pentru a opri inflația ridicată și a plăti datoria publică din Argentina. El este un susținător al măsurilor fiscale dure, care sunt necesare pentru a repara economia.

Creșterea pensiilor a fost propusă în Parlament

Creșterea pensiilor a fost propusă în Parlament, dar inițiatorii nu au reușit să adune destule voturi pentru a anula blocajul președintelui.

Articolul continuă după reclamă

Ca urmare, mii de protestatari, mulți dintre ei pensionari, s-au adunat la Buenos Aires, potrivit BBC. Ei au dărâmat gardurile și au intrat în zona Congresului, obligând polițiștii să folosească sprayurile cu piper și gloanțele de cauciuc.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Haos în Argentina, după ce președintele a blocat creșterea pensiilor. Pensionarii s-au luat la bătaie cu polițiștii