Antena Meniu Search
x

Scene apocaliptice transmise live la TV în Turcia. Clădiri care se prăbuşesc în timpul celui de-al doilea cutremur masiv. VIDEO

Cutremur în Turcia şi Siria. Două seisme cu magnitudine de peste 7,6 au lovit luni Turcia şi Siria la interval de 12 ore şi au provocat peste 1300 morţi şi peste 6.000 de răniţi. Uniunea Europeană a activat Mecanismul de protecţie civilă.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 14:08

Vezi și

Nici bine nu şi-au revenit din şocul primului seism de 7,7 produs la 3 dimineaţa ora României, 4 ora locală, că turcii au fost terorizaţi de un al doilea cutremur de 7,6, luni la prânz, potrivit autorităţilor locale. Au urmat scene apocaliptice transmise live la TV, cu clădiri care se prăbuşesc în oraşul Malatya în timpul unei transmisiuni şi salvatori care aleargă îngroziţi alături de localnici şi jurnalişti. 

Autoritățile turce au declarat cel mai înalt nivel de urgență şi au cerut ajutor internaţional. Toate serviciile de salvare și prima intervenție s-au mobilizat pentru a ajuta provinciile afectate. Până acum doar un grup de 9 studenţi români şi profesorul lor coordonator au cerut asistență consulară și sprijin pentru repatriere în România.

Două cutremure de peste 7,6 în Turcia

Uniunea Europeană a mobilizat rapid zece echipe de căutare şi salvare în Turcia, în urma solicitării acestei ţări de a activa Mecanismul de protecţie civilă al UE, după cutremurul care în cursul nopţii de duminică spre luni regiunea turcă Gaziantep, cu impact şi asupra Siriei vecine. Echipele de salvare provin din Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, România şi Ungaria, a anunţat Comisia Europeană. De asemenea, sistemul de sateliţi Copernicus al UE a fost activat pentru a furniza hărţi detaliate ale zonelor afectate. 

Un nou seism cu magnitudinea 7,6 s-a produs luni în sud-estul Turciei, a anunţat Autoritatea de Gestionare a Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) din Turcia, transmite Reuters. Epicentrul noului cutremur, produs la ora 10:24 GMT, la o adâncime de 7 kilometri, se află în Elbistan, în provincia Kahramanmaraş, situată la 80 de kilometri de epicentrul primului cutremur, care a avut loc luni la ora locală 4:17 (1:17 GMT).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Scene apocaliptice transmise live la TV în Turcia. Clădiri care se prăbuşesc în timpul celui de-al doilea cutremur masiv. VIDEO