Antena Meniu Search
x

UE a activat Mecanismul de protecţie civilă, iar NATO trimite ajutoare în Turcia după cutremurele catastrofale

Uniunea Europeană și NATO au mobilizat rapid echipe de salvatori pentru a interveni în Turcia, în urma solicitării acestei ţări de a activa Mecanismul de protecţie civilă al UE, după ce două cutremure puternice au lovit regiunea Gaziantep, la graniță cu Siria.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 13:57

UE a activat Mecanismul de protecţie civilă, iar NATO trimite ajutoare în Turcia după cutremurele catastrofale
UE a activat Mecanismul de protecţie civilă, iar NATO trimite ajutoare în Turcia după cutremurele catastrofale - DSU / Getty Images

Echipele de salvare provin din Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, România şi Ungaria, a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

De asemenea, sistemul de sateliţi Copernicus al UE a fost activat pentru a furniza hărţi detaliate ale zonelor afectate. Blocul comunitar este pregătit să îi sprijine pe cei afectaţi din Siria prin intermediul programelor de asistenţă umanitară, a mai scris Comisia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea și NATO se mobilizează pentru a ajuta Turcia să facă faţă consecinţelor cutremurelor devastatoare de luni, anunţă secretarul general Jens Stoltenberg, relatează The Associated Press.

Stoltenberg transmite ”solidaritatea deplină cu aliatul Turcia în urma acestui cutremur teribil. Aliaţii NATO mobilizează sprijin acum”. El precizează în acest mesaj postat pe Twitter că se află în contact cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu.

Două cutremure cu magnitudinea de peste 7,5 s-a produs în sud-estul Turciei, la granița cu Siria. Peste 1500 de oameni au murit în cele două țări și alte câteva mii au fost răniţi. Mii de clădiri au fost puse la pământ şi sute de oameni au fost prinşi sub dărâmături. USGS estimează până la 10.000 de morți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » UE a activat Mecanismul de protecţie civilă, iar NATO trimite ajutoare în Turcia după cutremurele catastrofale