Antena Meniu Search
x

Haos înainte de începerea şcolii. Peste 700.000 de elevi din UK învaţă în clădiri care s-ar putea prăbuşi. 156 de şcoli vor fi închise

Haos înaintea începerii anului şcolar în Marea Britanie. Peste o sută de şcoli, colegii, grădiniţă au fost somate să-şi închidă porţile din motive de siguranţă. Ele ar fi construite cu un ciment care prezintă riscul de a se sfărâma, conform Sky News. Aproximativ 156 de şcoli ar trebui să-şi închidă porţile sau cel o parte din clădirile pe care le administrează.. Un raport oficial estimează că peste 700.000 de elevi învaţă în clădiri periculoase.

de Adrian Popovici

la 01.09.2023, 17:05

Elevi ieşind dintr-o şcoală din Marea Britanie.
Haos înainte de începerea şcolii. Peste 700.000 de elevi din UK învaţă în clădiri care s-ar putea prăbuşit, 156 de şcoli vor fi închise - Shutterstock

Oficialii guvernamentali le cer directorilor de școlii să elaboreze planuri de urgență pentru clădiri cu risc de prăbușire din cauza betonului problematic. Documentele Departamentului pentru Educație arată că personalul a fost instruit să contacteze managerii școlilor și academiilor din Anglia pentru a verifica dacă sunt pregătiți să evacueze clădirile construite din beton autoclavat armat ( RAAC ) în cel mai scurt timp. Printre opțiunile luate în calcul pentru şcolarii englezi se numără transferul la alte instituţii de învăţământ, dar şi construcţiile modulare (containerele).

Riscurile pe care le ridică clădirile vechi construite din acest tip de beton sunt cunoscute de autorităţile din Marea Britanie din 2018, atunci când acoperișul unei şcoli din Kent s-a prăbuşit. Situaţia este complicată de numărul mare de instituţii de învăţământ afectate, peste 150, dar şi de faptul că anunţul a fost făcut cu câteva zile înainte de începutul anului şcolar.

Directorii, nemulţumiţi de modul în care guvernul tratează situaţia

Julie McCulloch, directoarea unei asociaţii care reuneşte directorii de şcoli şi de colegii: "Faptul că oficialii se grăbesc cu câteva zile înainte de începutul noului an şcolar, cerându-le şcolilor să facă planuri de urgență în cazul în care clădirile se prăbușesc este un simptom al neglijenţei guvernului faţă educaţie."

Un raport din iunie estimează că acest tip de beton a fost folosit pentru construcţia a peste 400 de alte școli și că  700.000 de elevi învață în clădiri care au nevoie de "reconsolidări majore". Pe lângă instituţiile de învăţământ, materialul a fost folosit pentru a ridica şi alte clădiri publice, inclusiv spitale, transmite Daily Mail.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Haos înainte de începerea şcolii. Peste 700.000 de elevi din UK învaţă în clădiri care s-ar putea prăbuşi. 156 de şcoli vor fi închise