Antena Meniu Search
x

Haosul de pe aeroportul din Kabul a provocat adevărate drame: "Au fost cazuri în care mama, tatăl şi copiii au ajuns fiecare într-o altă ţară"

Evacuarea din Kabul a produs şi o serie de drame. Avioanele care au preluat cetăţeni din Afganistan au şi despărţit familii.

de Redactia Observator

la 24.08.2021, 11:35

Haosul de pe aeroportul din Kabul a provocat adevărate drame: "Au fost cazuri în care mama, tatăl şi copiii au ajuns fiecare într-o altă ţară"
- Profimedia

Potrivit CNN, în haosul creat pe aeroportul din Kabul au existat destule cazuri în care membrii unei familii au ajuns să fie despărţiţi şi s-au trezi în ţări diferite. Conform sursei citate, astfel de situaţii au fost "posibile" din cauza învălmăşelilor produse pe aeroport. O altă posibilă explicaţie ar fi că membrii aceleiaşi familii nu au putut trece în acelaşi timp prin porţile de acces. Dacă au trecut separat, la intervale de timp diferite, atunci au fost direcţionaţi către avioane diferite sau către primul avion care decola.

"Au fost cazuri în care mama, tatăl şi copiii au ajuns fiecare într-o altă ţară", au declarat diferite surse pentru CNN. Statele Unite vor prelungirea termenului limită până la care pot evacua cetăţenii din Afganistan, talibanii cer ca înţelegerea iniţială să fie respectată.

Conform înţelegerii iniţiale, termenul limită până la care putea fi evacuaţi cetăţenii americani era 31 august. Autorităţile americane cer prelungirea acestui termen. Potrivit Reuters, doar evacuarea celor aproape 6.000 de soldaţi trimişi pe aeroportul din Afganistan ar dura câteva zile. Preşedintele american Joe Biden este aşteptat astăzi să prelungească aceasta "fereastră".

De partea cealaltă, un purtător de cuvânt al talibanilor, citat de BBC, spune că nu se poate trece dincolo de 31 de august. Dacă trupele americane de pe aeroport nu vor părăsi Afganistanul până la acea dată, acest lucru va însemna ca Statele Unite menţine ocupaţia ţării, potrivit talibanilor. "Forțele străine ar trebui să se retragă la termenul pe care l-au anunțat anterior. În caz contrar, este o încălcare clară", a spus Suhail Shaheen, potrivit BBC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Haosul de pe aeroportul din Kabul a provocat adevărate drame: "Au fost cazuri în care mama, tatăl şi copiii au ajuns fiecare într-o altă ţară"