Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Harris vs Trump: Aproximativ 50% dintre alegători o aleg pe democrată, în timp ce republicanul se bucură de doar 48%

Un nou sondaj arată că americanii o preferă pe Kamala Harris. Aproximativ 50% dintre alegători şi-au arătat sprijin pentru democrată, în timp ce Trump se bucură de doar 48%. 

de Redactia Observator

la 14.10.2024 , 08:33

Mai mult decât atât, vicepreşedinta Statelor Unite are parte de susţinere imensă şi din partea celor bogaţi.

Conform Forbes, Harris este sprijinită de 76 de miliardari. Republicanul are de partea sa numai 49, cel mai celebru susţinător al lui fiind Elon Musk.

Trump promite majorări ale tarifelor vamale

Vezi și

Trump va majora rapid tarifele vamale, dacă va fi ales preşedinte, potrivit fostului său consilier comercial

Pe acelaşi subiect

Consilierul comercial al lui Donald Trump se pare că le spune managerilor de fonduri de pe Wall Street că, dacă candidatul republican la preşedinţie va fi reales, el ar putea începe să-şi pună în aplicare rapid propunerile de majorare a tarifelor, după preluarea mandatului, potrivit analiştilor politici de la Piper Sandler, citaţi de CNBC, potrivit News.

Am auzit de la un număr de clienţi că fostul reprezentant comercial al lui Trump, Robert Lighthizer, s-a întâlnit cu grupuri de investitori şi le-a spus că Trump ar putea anunţa tarife pentru produsele chineze de 60% şi tarife generale de 10%, la scurt timp după preluarea mandatului”, a scris trio-ul de analişti de cercetare de la banca de investiţii, într-o notă adresată clienţilor.

Întrebată despre notă, secretarul de presă al campaniei Trump, Karoline Leavitt, nu a negat că Lighthizer s-a întâlnit cu investitori. Dar ea a avertizat: ”Nicio politică nu ar trebui considerată oficială decât dacă vine direct de la preşedintele Trump”.

Nu a fost imediat clar ce grupuri au vorbit cu Lighthizer, iar analiştii Piper Sandler nu au răspuns la o solicitare a CNBC pentru mai multe detalii.

Dar clienţii firmei ar fi probabil mari firme de gestionare a activelor care plătesc pentru cercetarea economică. Lighthizer consiliază campania prezidenţială a lui Trump pe probleme economice, potrivit Inside U.S. Trade. Un jucător cheie în elaborarea şi punerea în aplicare a politicilor comerciale pe primul termen ale lui Trump, Lighthizer este, de asemenea, văzută ca o persoană de top pentru o serie de posturi senior într-un potenţial cabinet Trump, inclusiv secretarul pentru comerţ şi secretarul trezoreriei.

În prezent, este preşedinte al Centrului pentru Comerţ American la think tank-ul din Washington, aliniat cu Trump, America First Policy Institute. Un purtător de cuvânt al AFPI nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Lighthizer este, de asemenea, director al Trump Media, compania de social media cotată la bursă care este deţinută în majoritate de fostul preşedinte. Conversaţiile lui Lighthizer şi influenţa sa aparentă pe lângă Trump subliniază modul în care tarifele sunt importante pentru a duce la îndeplinire viziunea economică generală a lui Trump.

Numeroşi economişti şi experţi fiscali au avertizat că planurile tarifare expansive ale lui Trump vor creşte preţurile, vor scădea produsul intern brut al SUA şi vor afecta angajarea în industriile cheie.

Candidatul democrat la preşedinţie Kamala Harris a citat în repetate rânduri analiza unui grup progresist conform căreia tarifele lui Trump ar putea echivala cu o creştere a taxelor de aproape 4.000 de dolari pentru familia medie din SUA.

Campania lui Trump a subliniat pentru CNBC că ideile tarifare ale lui Trump ar trebui privite în acord cu planurile sale mai ample, care includ reducerea reglementărilor, intensificarea forajelor de petrol din SUA şi deportarea a milioane de imigranţi fără acte.

Purtătoarea de cuvânt a Comitetului Naţional Republican, Anna Kelly, a menţionat, de asemenea, că Harris şi preşedintele Joe Biden au menţinut şi, în unele cazuri, au crescut multe dintre tarifele din primul mandat al lui Trump.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Harris vs Trump: Aproximativ 50% dintre alegători o aleg pe democrată, în timp ce republicanul se bucură de doar 48%