Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Hezbollah a anunțat că "prima fază" a atacului asupra Israelului s-a încheiat. Atac preventiv devastator al IDF

Tensiunea este în creştere în Orientul Mijlociu, care face un nou pas spre război. Teroriştii Hezbollah au lansat sute de rachete şi drone în această dimineaţă spre Israel, care a bombardat, în replică, Libanul. Zeci de curse aeriene, printre care unele din România, au fost anulate sau redirecţionate. Israelul a decretat stare de urgenţă pentru 48 de ore, timp în care armata ia decizii cruciale.

de Redactia Observator

la 25.08.2024 , 20:58

Rachetele au început să vină în valuri din Liban spre Israel la cinci dimineaţa. Gruparea paramilitară Hezbollah s-a răzbunat pentru asasinarea unui înalt comandant al ei. 320 de rachete Katiuşa şi zeci de drone au zburat spre 11 baze militare. Israelul a activat imediat scutul anti-aerian Iron Dome. 

Scutul israelian anti-rachetă Iron Dome a distrus aproape toate proiectilele trimise de Hezbollah

Câteva rachete au căzut, însă, în zone populate şi pe o autostradă. Serviciile de informaţii israeliene au aflat planurile Hezbollah cu câteva ore înaintea bombardamentului. Guvernul a ordonat un atac preventiv. 100 de avioane de luptă au distrus sute de lansatoare de rachete ale Hezbollah.

Vezi și

"Armata a acţionat cu fermitate pentru a contracara amenințările. Au distrus mii de rachete îndreptate spre nordul țării. Vom continua să punem în practică o regulă simplă: vom face rău oricui ne face rău", a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Pe acelaşi subiect

Bombardamentele au continuat şi la lumina zilei. De pe 7 octombrie, Israel şi Hamas au făcut schimb de focuri aproape zilnic. Peste 600 de oameni au murit în Liban. În Israel au fost ucişi 48 de soldaţi şi civili.

Armata Israelului, pusă în alertă. A fost decretată stare de urgență

"Agresiunea în curs a grupării Hezbollah riscă să tragă poporul libanez, poporul israelian și întreaga regiune într-un conflict mai larg. Israelul nu va tolera atacurile Hezbollah împotriva civililor noștri", a declarat Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene. 

Azi-dimineaţă, cel mai mare aeroport din Israel a fost închis o oră. Multe zboruri au fost redirecţionate. Altele, inclusiv de la Bucureşti, au fost anulate. 

După câteva ore, Hezbollah a anunţat că a încheiat prima fază a atacului. Israelul a decretat stare de urgenţă pentru 48 de ore, timp în care armata are puteri sporite.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri externe » Hezbollah a anunțat că "prima fază" a atacului asupra Israelului s-a încheiat. Atac preventiv devastator al IDF