Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Hezbollah promite să provoace "durere" Israelului, chiar dacă a cerut o încetare a focului: "Vor fi în pericol în orice moment, la orice oră, în orice zi”

Secretarul general adjunct al Hezbollah, Naim Qassem, a declarat marţi că grupul său a adoptat "un nou plan" pentru a provoca "durere" Israelului, chiar dacă a cerut o încetare a focului, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 15.10.2024 , 20:58

Hezbollah promite să provoace "durere" Israelului, chiar dacă a cerut o încetare a focului Hezbollah promite să provoace "durere" Israelului, chiar dacă a cerut o încetare a focului - Profimedia

Război Israel - Hezbollah. Israelul a lansat la 23 septembrie o ofensivă majoră împotriva Hezbollah, mişcare susţinută de Iran, cu scopul de a permite locuitorilor din nordul Israelului să se întoarcă în casele din care au fost nevoiţi să plece în urmă cu un an, din cauza tirurilor transfrontaliere cu rachete din Liban.

"Soluţia este o încetare a focului şi nu vorbim dintr-o poziţie de slăbiciune", a declarat Qassem. "Dacă israelienii nu doresc acest lucru, vom continua", a adăugat el într-un discurs difuzat la televiziune.

Hezbollah promite să provoace "durere" Israelului

Articolul continuă după reclamă

Qassem a declarat că locuitorii din nordul Israelului se vor putea întoarce acasă după ce se va ajunge la un acord de încetare a focului. Dar el a ameninţat că şi mai mulţi israelieni vor fi nevoiţi să plece dacă războiul continuă, spunând că „numărul aşezărilor nelocuite va creşte, iar sute de mii, chiar mai mult de două milioane, vor fi în pericol în orice moment, la orice oră, în orice zi”.

El a adăugat că, din moment ce Israelul a atacat peste tot în Liban, gruparea are dreptul să atace oriunde în Israel. "Ne vom concentra pe ţintirea armatei israeliene, a centrelor şi a cazărmilor sale", a spus el, după ce un atac cu drone asupra unei baze militare israeliene din Binyamina s-a soldat, duminică seara, cu patru morţi şi zeci de răniţi.

Atacurile israeliene au ucis cel puţin 2.309 persoane în Liban în ultimul an, în principal în ultimele săptămâni, potrivit guvernului libanez. Mai mult de 1,2 milioane de libanezi au fost strămutaţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Ştiri externe » Hezbollah promite să provoace "durere" Israelului, chiar dacă a cerut o încetare a focului: "Vor fi în pericol în orice moment, la orice oră, în orice zi”