Antena Meniu Search
x

Homosexualii boicoteaza votca ruseasca

O lege adoptata recent in Rusia, care restrange drepturile homosexualilor, i-a indignat la culme pe membrii acestei comunitati din California. Acestia riposteaza, acum, printr-un boicot al produselor rusesti, incepand cu votca

Vezi și

“Boicotam, cu totii, aceste produse in semn de solidaritate cu comunitatea homosexualilor din Rusia. Prin urmare, domnilor. incepeti sa turnati! Nu mai vrem votca ruseasca!”, a spus unul dintre reprezentantii grupului

Ideea boicotului a aparut in oraselul californian West Hollywood, cunoscut pentru atitudinea prietenoasa fata de homosexuali. Primii care au acceptat sa scoata votca din meniu au fost patronii barurilor ai caror clienti provin, mai ales, din randul minoritatilor sexuale. “Nu putem, pur si simplu, sa ne facem ca nu vedem cand cineva, oriunde in lume, este supus unei asemenea persecutii”, a spus un patron de bar. “Speram ca, prin aruncarea simbolica la canal a votcii cu marci rusesti, oamenii de afaceri din Rusia isi vor da seama ca ii avem in collimator”, a declarat un alt patron.

Scandalul a pornit de la o lege, promulgata in iunie de Vladimir Putin, care interzice "propaganda homosexuala". Imigrantii rusi, ajunsi in California, spun ca, astfel, traditionalele parade gay devin ilegale in Rusia, iar agresiunile impotriva homosexualilor sunt incurajate. “E prea mult, prea mult. Pentru ca am o multime de prieteni care au ramas in Rusia si sufera din greu”, a spus un reprezentant al grupului minoritar.

Organizatorii spera sa extinda actiunea in toate marile orase din Statele Unite. Aceasta, desi principala firma producatoare de votca si afectata de boicot se considera nedreptatita, deoarece a sustinut intotdeauna drepturile minoritatilor sexuale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Homosexualii boicoteaza votca ruseasca