Antena Meniu Search
x

Hong Kong, lovit de cea mai mare furtună din ultimii 140 de ani. A fost emis cod negru

Un om a murit şi aproape o sută au fost răniţi după ce metropola Hong Kong a fost lovită de cea mai mare ploaie din ultimii 140 de ani. 

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 18:06

Hong Kong a fost lovit de cea mai mare ploaie din ultimii 140 de ani. Vezi și

Străzi, mall-uri şi staţii de metrou au ajuns sub ape în Hong Kong. Ca să limiteze riscurile şi numărul victimelor, autorităţile le-au cerut oamenilor să nu iasă din case, iar şcolile au fost închise.

Străzile din Hong Kong au fost măturate de ape

Precipitaţiile căzute într-o oră, în Hong Kong, sunt cele mai mari de când au început să se facă astfel de înregistrări. Furtuna a pornit din senin, iar canalizarea nu a făcut faţă. Străzile s-au transformat în torenți care au măturat totul în cale. 

Şoferii aflaţi în trafic nu au avut nicio şansă să se pună la adăpost. Cascade de apă au început să se reverse pe pereţii staţiilor de metrou, iar parterul a sute de clădiri a fost inundat. Furtuna cu forţă mai mare decât un taifun a făcut ca Biroul meteorologic local să emită cod negru de ploi. 

Secretarul şef al administraţiei Hong Kong: "La un taifun, putem face o predicţie şi ne putem pregăti din timp. Dar pentru această ploaie abundentă, care a fost într-adevăr atât de mare încât nu am mai avut ce să facem."

Vijelia loveşte Hong Kong la doar câteva zile de la taifunul Haikui, care a lăsat în urma sa sute de răniţi şi pagube materiale de zeci de milioane de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Hong Kong, lovit de cea mai mare furtună din ultimii 140 de ani. A fost emis cod negru