Antena Meniu Search
x

Video Icoană cu Stalin, vandalizată de o femeie din Georgia. Mii de oameni au cerut să fie pedepsită

Un protest de amploare a avut loc în capitala Georgiei, pentru a cere pedepsirea unei activiste acuzate că a distrus o icoană cu Iosif Stalin. La începutul acestei săptămâni, femeia a stropit cu vopsea tabloul expus în principala catedrală din oraș. Apoi a publicat o înregistrare video în care declară că protestează faţă de ceea ce consideră a fi o "glorificare a unui tiran". Poliţia a deschis o anchetă pentru "huliganism" şi a interogat-o.

de Redactia Observator

la 14.01.2024, 21:11

Vezi și

O femeie din Georgia este acuzată că a stropit cu vopsea o icoană care îl înfățișează pe Iosif Stalin. Un amplu protest a avut loc la Tbilisi, iar participanții au cerut pedepsirea femeii, potrivit CNN.

Un amplu protest a avut loc sâmbătă la Tbilisi pentru a cere o pedeapsă aspră pentru o femeie acuzată că a stricat o icoană religioasă care îl înfățișează pe Iosif Stalin. Aceasta a fost instalată recent într-o catedrală din capitala Georgiei.

Aproximativ 3.000 de credincioși ortodocși și susținători ai mișcării ultraconservatoare pro-ruse s-au adunat sâmbătă în fața parlamentului și apoi au plecat spre catedrală.

Poliția a deschis o anchetă pentru "huliganism" și a interogat-o pe femeia care a deteriorat icoana cu Stalin

Totuși, unii activiști ai Bisericii Ortodoxe cer ca femeia să fie anchetată penal și eventual să fie condamnată la închisoare. De asemenea, ei solicită ca legea să fie înăsprită. Se pare că au existat și încercări de a intra în locuința femmeii care au fost oprite de polițiști.

Pe icoană apare Stalin, un ateu declarat care a reprimat violent religia în Uniunea Sovietică, în timp ce este binecuvântat de un sfânt ortodox rus. Gestul femeii și protestul au scos la iveală diviziunile profunde din Georgia cu privire la imaginea fostului dictator sovietic în patria sa natală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Icoană cu Stalin, vandalizată de o femeie din Georgia. Mii de oameni au cerut să fie pedepsită