Antena Meniu Search
x

Video Imagini apocaliptice în China după ce a plouat într-o zi cât pentru o lună. Taifunul Doksuri a făcut prăpăd în Beijing și nordul țării

Taifunul Doksuri a făcut prăpăd în China. Cel puţin 2 oameni au murit şi sunt sute de sinistraţi, după ce vijelia a măturat mai multe regiuni din nordul ţării, inclusiv capitala Beijing. Mai multe localităţi sunt sub ape, iar centrul oraşelor au ajuns cimiitre de maşini. Aproape jumătate de milion de oameni au fost evacuaţi din calea urgiei. 

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 22:11

Vezi și

Sunt imaginile Apocalipsei în China, după ce într-o zi a plouat cât într-o lună. Un bărbat luat de viitură, cu maşină cu tot, reuşeşte ca prin minune să iasă din autovehicul şi se urcă pe capotă. Are noroc ca în apropiere sunt mai multe echipe de intervenţie. Este salvat în ultima clipă cu ajutorul unui elicopter. 

Este printre cei norocoşi. Două cadavre, purtate de viitură, au fost găsite pe străzi într-o suburbie a Beijingului, printre resturi de clădiri şi case. Sute de oameni au avut nevoie de ajutor, după ce puhoaiele i-au surprins în maşini sau i-au luat pe sus cu case cu tot. Echipele de salvare nu pot ajunge însă la toţi, mai ales că ploaia nu s-a oprit o clipă de vineri încoace. Sunt zeci de drumuri acoperite de apă şi poduri rupte. În Berijing şi în împrejurimi, transportul public este complet dat peste cap, iar de pe principalele două aeroportri sute de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri. 

Taifunul Doksuri este una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit China în ultimii ani. Pe lângă inundaţii, meteorologii au emis şi avertizări pentru risc maxim de alunecări de teren. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Imagini apocaliptice în China după ce a plouat într-o zi cât pentru o lună. Taifunul Doksuri a făcut prăpăd în Beijing și nordul țării