Antena Meniu Search
x

Video Imagini cu incendiul devastator din Cipru, considerat cel mai mare dezastru din istoria recentă. S-a cerut ajutor internațional

Cipru trece prin zile de foc. Una dintre destinaţiile preferate de români, pentru vacanţa de vară, este devastată de un incendiu care a transformat suprafeţe uriaşe în cenuşă. Sunt cel puţin 4 morţi şi zeci de oameni lăsaţi fără nimic de flăcări. Ţara a cerut ajutor internaţional, iar oficialii descriu situaţia ca fiind cel mai mare dezastru din istoria recentă. 

de Redactia Observator

la 04.07.2021, 22:19

Vezi și

Focul a izbucnit din senin, ieri la prânz, într-o regiune muntoasă de lângă oraşul port Limassol A aprins rapid pădurile de pin şi livezile din zonă. În doar câteva ore, sute de copaci, înalţi de câţiva metri, au ars ca o torţă, iar din zeci de clădiri a mai rămas doar cenuşa. Este Iadul pe Pământ spun localnicii, care privesc neputincioşi cum focul le înghite casele. 

8 sate au fost evacuate de urgenţă. Pentru a se salva, oamenii trebuie să treacă printr-o perdea înaltă de flăcări şi fum. Mulţi, nu răzbesc. Patru cetăţeni egipteni au fost găsiţi carbonizaţi la 400 de metri de maşina lor, din care nu a mai rămas decât carcasa de metal. 

Zeci de pompieri s-au luptat toată noaptea trecută cu flăcările, în Cipru

În sprijinul lor au venit şi colegi din Grecia şi Israel. Vântul şi căldura puternică le-au fost cei mai mari inamici în încercarea de a stinge focarele. Nimeni nu ştie de la ce a pornit incediul considerat cel mai grav din istoria insulei.

De vină ar putea fi canicula din ultimele zile, care a uscat vegetaţia. O mână criminală este şi ea luată în calcul. Un bărbat de 67 de ani a fost reţinut de anchetatori şi este interogat, după ce ar fi dat foc la vegetaţia uscată din jurul casei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Imagini cu incendiul devastator din Cipru, considerat cel mai mare dezastru din istoria recentă. S-a cerut ajutor internațional