Antena Meniu Search
x

Video Imagini dramatice în Siberia. Un urs polar şi-a prins limba într-o conservă metalică şi "a cerut" disperat ajutorul oamenilor

Un urs polar a salvat în ultimul moment de medicii veterinari după ce şi-a prins limba într-o conservă. Animalul a stat aşa o perioada suficient de lungă de timp pentru a fi la un pas de moarte, notează agenţia rusă TASS.

de Redactia Observator

la 23.07.2022, 08:24

Vezi și

Un urs polar din Siberia şi-a prins limba într-o conservă de metal. În căutare de hrană, urşii polari au ajuns să caute prin gunoaie, iar unul dintre ei a fost la un pas de moarte după ce o conservă i-a rămas blocată în gură. Disperat, animalul a mers până la cea mai apropiată aşezare umană pentru a fi observat şi salvat.

Unul dintre localnicii din Dikson, în regiunea Krasnoiarsk, cea mai nordică localitate din Rusia, a încercat pe cont propriu să elibereze animalul. După mai multe încercări eşuate, omul a sunat la poliţie să raporteze cazul. A fost trimisă o echipă de veterinari tocmai de la Moscova pentru a se ocupa de caz. Medicii veterinari au tranchilizat ursul, au îndepărtat cutia şi i-au lăsat şi o mică "gustare": 50 de kilograme de peşte proaspăt.

"Este o femelă, în vârstă de aproximativ doi ani, slabă, ușor deshidratată. Cel mai probabil se va recupera, pentru că mușchii de la bază nu sunt afectați. Pielea de la suprafață este deteriorată. Va sta nemișcată suficient de mult încât să o putem duce la locul unde o vom elibera. Atunci îi vom da un antidot și totul va fi bine", a declarat Mihail Alșinețki, veterinar la Grădina Zoologică din Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Imagini dramatice în Siberia. Un urs polar şi-a prins limba într-o conservă metalică şi "a cerut" disperat ajutorul oamenilor