Antena Meniu Search
x

Imagini SPECTACULOASE! Creşteri imense ale debitului apei pe râul Iguazu

Creşterile din ultimele zile ale apelor America de Sud au provocat inundaţii masive, dar şi imagini apocaliptice!

Creşterile din ultimele zile ale apelor America de Sud au provocat inundaţii masive, dar şi imagini apocaliptice!

Creşterea puternică a râului Parana (cel mai mare din Argentina), cauzată de ploile abundente din regiune, a cauzat blocarea căilor de acces către parcul Parcul Naţional Iguaza din provincia Misiones din Argentina (nord-est). Cea mai afectată zona este "Garganta del Diablo" (Gâtlejul Diavolului), principala atracţie turistică a parcului, situată la vărsarea râului Iguazu în Parana.

Iguazu este o frontieră naturală între Argentina şi Brazilia, iar nivelul maxim al râului a fost atins marţi, 10 iunie, însă specialiştii speră ca în zilele următoare să aibă loc drenajul natural şi să se înceapă lucrarea la zonele afectate, scriu cei de la ABC.es.

Cele 275 de cascade au un debit de 46.300 de metri cubi pe secundă, ca urmare a ploilor abundente din sudul Braziliei. Ca să înţelegeţi gravitatea fenomenului, debitul normal este de 8.000 de metri cubi pe secundă.

Cea mai mare valoare înregistrată până acum a fost în timpul inundaţiilor din anul 1992 când a fost atins pragul de 36.000 de metri cubi pe secundă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Imagini SPECTACULOASE! Creşteri imense ale debitului apei pe râul Iguazu