Antena Meniu Search
x

IMAGINILE CATASTROFEI. Zeci de oameni au murit după ce SUTE de clădiri s-au prăbușit din cauza cutremurului de 8 grade pe Richter - FOTO/VIDEO

Angajați ai serviciilor de urgențe, militari și polițiști încercau cu disperare să găsească supraviețuitori ai seismului devastator produs în noaptea de joi spre vineri în sudul Mexicului, care a făcut cel puțin 61 de victime și peste 200 de răniți, informează AFP.

Angajați ai serviciilor de urgențe, militari și polițiști încercau cu disperare să găsească supraviețuitori ai seismului devastator produs în noaptea de joi spre vineri în sudul Mexicului, care a făcut peste 60 de morți și 200 de răniți, informează AFP.

Sute de clădiri s-au prăbușit în urma seismului de 8,1 grade pe scara Richter, cel mai puternic cutremur care a lovit Mexicul în ultimul secol.

Epicentrul celui mai puternic cutremur de pământ ce a avut loc în această țară în ultimul secol, ce a avut o magnitudine de 8,2, a fost situat în Oceanul Pacific, la aproximativ 100 de kilometri distanță de localitatea Tonala, aflată pe coasta statului Chiapas, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (United States Geological Survey — USGS).

Pe acelaşi subiect

Însă statul care a fost cel mai afectat de seism a fost Oaxaca, aflat în sudul Mexicului, unde 46 de persoane au murit. Dintre acestea, 17 au fost identificate în localitatea Juchitan, unde mai multe victime ar putea fi în continuare rămase sub clădirile care s-au prăbușit, notează Agerpres.

Automobile acoperite de moloz, fragmente de ziduri prăbușite, bucăți de sticlă și de lemn care blochează străzile: această localitate cu 100.000 de locuitori, înconjurată de munți acoperiți cu vegetație tropicală, era complet desfigurată în cursul zilei de vineri.

Președintele mexican Enrique Pena Nieto s-a deplasat cu elicopterul în zonele afectate din statul Oaxaca, inclusiv în Juchitan, unde a ascultat în cursul după-amiezii relatările localnicilor, înainte de a se îndrepta spre statul Chiapas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » IMAGINILE CATASTROFEI. Zeci de oameni au murit după ce SUTE de clădiri s-au prăbușit din cauza cutremurului de 8 grade pe Richter - FOTO/VIDEO