Antena Meniu Search
x

Imigranţii români din Belfast, ținta atacurilor xenofobe

Imigranţii români şi din alte ţări est-europene au fost ţinta unui val de atacuri xenofobe la Belfast, capitala Irlandei de Nord. Nimeni nu a fost rănit, dar familiile vizate sunt de-a dreptul îngrozite.

Vezi și

Imigranţii români şi din alte ţări est-europene au fost ţinta unui val de atacuri xenofobe la Belfast, capitala Irlandei de Nord. Nimeni nu a fost rănit, dar familiile vizate sunt de-a dreptul îngrozite. 

"Românii afară" este mesajul apărut pe zidurile unor locuinţe de imigranţi, în partea de est a oraşului Belfast. Autorii inscripţiilor, 10 - 15 indivizi mascaţi, nu s-au mulţumit doar cu vorbe ci au trecut şi la acte de violenţă: două maşini au fost vandalizate iar câteva locuinţe - mânjite cu vopsea. Una din case este locuite, într-adevăr, de imigranţi dar nu români, ci slovaci.

O altă locuinţă atacată în acelaşi mod adăpostea o familie din Bulgaria care a părăsit-o imediat după incident. Vecinii imigranţilor sunt consternaţi. Ei spun că s-au înţeles mereu bine cu străinii care-şi caută o soartă mai bună în oraşul lor.

Ne dau întotdeauna bună ziua când ne întâlnim pe stradă. Am spus mereu că aceşti oameni ar trebui lăsaţi în pace, să trăiască acolo unde vor să trăiască.

În total, luni seara s-au înregistrat opt atacuri xenofobe iar mesajele lăsate de agresori arată că românii sunt principala ţintă. asta ca să mai pomenim de români că pe filme nu apare niciunul.

Poliţia a deschis o anchetă, mai ales că incidentele nu sunt primele de acest gen: acum câteva luni, un imigrant român a fost lovit de o pungă cu excremente, în acelaşi cartier.

Atacurile au fost condamnate de liderii tuturor comunităţilor nord-irlandeze. Aceştia spun că nu vor permite ca Irlanda de Nord, abia ieşită din sângerosul conflict interconfesional, să se cufunde din nou în violenţă, de această dată cu motivaţii rasiste

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Imigranţii români din Belfast, ținta atacurilor xenofobe